- Ligg unna babyen min!

Trebarnsmamma Caroline har sett seg lei på at andre tar seg litt for mye til rette.

MENER DET ER FORELDRENES VALG: Caroline skjønner ikke hvorfor andre har et så stort behov for å mate babyen hennes med søtsaker. Foto: Privat
MENER DET ER FORELDRENES VALG: Caroline skjønner ikke hvorfor andre har et så stort behov for å mate babyen hennes med søtsaker. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg mener det er opp til foreldrene å bestemme når de skal introdusere annet enn pupp eller babygrøt til barnet, sier trebarnsmamma Caroline Myklebust (25). 

På bloggen sin tar hun et oppgjør med alle som stadig maser om å få mate babyen hennes. Sønnen Lias er bare fem måneder gammel, men hun har flere ganger opplevd at folk rundt henne har spurt om han kan få smake på ting.

Ga barnet krem bak ryggen hennes

At barnet nærmest får prakket på seg is, kaker og andre søtsaker, synes hun ikke noe om.

– Det skjer spesielt i selskaper og lignende sammenkomster, sier hun. – Et familiemedlem har blant annet gitt krem på fingeren idet jeg snudde meg vekk for å prate med noen. Da var han bare tre måneder gammel!

– Is og kake er ikke greit for oss før de selv kan ta valget. Hos oss har det vært naturlig å la de få prøve det på sin ettårsdag, men mitt eldste barn valgte da rosinene som lå på samme fatet, sier hun. 

LES OGSÅ: Å være «flink med mat» kan ha en høy pris

Frarøvet milepæl

Caroline viser til at Verdens Helseorganisasjon anbefaler fullamming til barnet er seks måneder gammel. Planen er at hun gradvis skal introdusere fast føde i kostholdet til sønnen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer