Lillegutt kom etter 5 års forsøk

Lillegutt kom etter 5 års forsøk
Publisert
Sist oppdatert

Vi har prøvd å få barn i snart 5 år. Jeg har en datter fra tidligere forhold, hun er nå 14 år og hvem skulle tro det var så vanskelig å få nr. 2! Det første forsøket ble utført på Ullevål, og de 2 neste på Rikshospitalet. Rikshospitalet er helt fantastiske. Søte, blide, snille og vet hvordan de skal håndtere par som ikke har det så greit fordi de er "annerledes" enn alle andre som får barn bare de ser på hverandre......ja for man føler seg ganske uvanlig og lite frisk når man må få bistand til verdens mest private seanse...

Vi var en av mange par som ble plaget av nye lovendringer i 2000/2001, og endte opp med å betale litt mer enn vi i utgangspunktet skulle for forsøk 2.
I begynnelsen viste det seg at far hadde dårlig sæd kvalitet, men denne ble bedre og endte opp med "normal" status. Jeg har har hatt laser inngrep grunnet celleforandring, og dette har gjort at jeg har fått arrdannelser. Dette kan være en hindring når man prøver den normale befruktings måten (har fått vite dette i ettertid)

Vi hadde 2 forsøk med medisiner, siste gangen var det "overflod", i alt 12 egg som ble befruktet!!! Beklagelig gikk også andre forsøk "i vasken". Fy for en påkjenning!!
4 befruktede egg ble frosset ned. Alle lå nedfryst i 4 mnd.

Vi satte i gang med et nytt forsøk (nr. 3). uten medisiner. Det var en helt annen verden. Kroppen min var avslappet og jeg var fri for hormontillskudd (i en eller annen form) for første gang på 4 år. Det var nok et lettelse for den kjære samboeren også:-)

4 egg ble tint, 3 overlevde og 2 ble satt inn. Det ene egget har nå utviklet seg til å bli en liten gutt!!!
Jeg er nå i uke 22, og alt er bra så langt. Svangerskapet er veldig likt mitt første ( for 14 år siden), ingen store plager...alt er topp!!!

Har blitt 9 kilo fetere, og det er 9 kilo jeg virkelig er stolt av:-)) Håper jeg blir stor som et berg:-))
Tankene mine dreier seg mye om hvordan han ser ut, han har jo tross alt vært nedfryst i 4 mnd. Det er sikkert tullete av meg å tenke slikt....men-men! Hvis alt er bra, så kan vi sende et bilde når gutten vår er født.

En liten oppdatering juni 2004:
Mor kom opp i lykkelige 22 kilo ekstra :-)
Lillegutt kom til verden 10/11-2004, 8 dager for tidlig gr. vannavgang.
Veide 3032, var 49 lang.
Stor takk til Rikshospitalet.

 

Hilsen oss alle 4, inkl. lillegutt:-)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer