Hyperemesis:

Linda (29) kaster opp 40-50 ganger i døgnet

- Kroppen min tåler tydeligvis ikke dette.

HYPEREMESIS: Linda har flere ganger måttet på sykehuset fordi hun er dehydrert og underernært. FOTO: Privat
HYPEREMESIS: Linda har flere ganger måttet på sykehuset fordi hun er dehydrert og underernært. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg har dårlig samvittighet fordi jeg ikke kan være aktiv sammen med Odin (1,5), sier Linda Watten. Hun bor i Innvik i Nordfjord sammen med Håkon Westvik (30) og deres felles sønn. Hun har unngått å spise og drikke før hun skal snakke med KK på telefonen.

– Dette svangerskapet er bare fælt, og jeg er ikke stolt over den voksende magen, slik jeg var med Odin. Nå bare gleder jeg meg til jenta som turner der inne blir født.

Linda har termin i slutten av mai, og er glad for at sykdommen hun nå sliter med da forsvinner. Med Odin forduftet kvalmen så fort gutten skled ut, og alt det vonde var glemt. Linda og Håkon hadde ikke planlagt at Odin skulle bli storebror så tidlig, men gleder seg nå til å få to tette barn.

– Kroppen min tåler tydeligvis ikke å være gravid. Men jeg er takknemlig for at jeg blir så lett gravid slik at vi får oppleve å være foreldre, sier Linda, som i utgangspunktet ikke var skeptisk til svangerskap nummer to.

Misliker å ligge på sykehus

Da Linda ble gravid med Odin, begynte hun å kaste opp i uke 8. I etterkant ser hun at hun presset seg til å stå i jobben altfor lenge. Men som kontaktlærer for en førsteklasse, kjente Linda på at hun måtte være der, og lære barna det mest grunnleggende før en annen lærer skulle overta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer