Linker og andre ressurser

Publisert
Sist oppdatert

Linker til andre sider om allergi, astma og eksem

NAAF: (Norges astma og allergi forbund)
Barnelegesenteret: Med tyngde på astma, allergi og eksem
Barneallergi.no: Her finner du stoff om de fleste eksemer og allergier hos barn.
Barnelegene.no: Artikler om astma, allergi og eksem.
Matvareallergi hos barn: Fra helsenytt 
Lommelegen: Om allergi. Mange artikler.
Helsenytt: Lettleste intervjuer med Norges fremste spesialister om allergi og eksem.
Doktor Online: Har stoff om allergi
Inneklima og allergi:
Nettdoktor: Om allergi
Hudlegekontoret: Artikkel om allergi
Nikkelallergi: Fra hudlegekontoret
Matoppskrift.no: Her finner du en stor samling av oppskrifter. Her kan du søke deg frem til utallige dietter. Aktuelt ved matvareallergi og cøliaki.

Bøker om allergi, astma og eksem:

Allergiske barn

 

Forfatter: Kjell Aas
Cappelen
Innbundet
Pris: 249,-
Rundt 400 000 barn i Norge lider av overfølsomhet for et eller annet stoff. Likevel er dette et område der det hersker stor uvitenhet, både omkring hvilke stoffer som utløser dette og om problemet etter at det er oppstått. Boken er skrevet for alle som kommer i kontakt med allergibarn, og gir konkrete råd og informasjon om slike plager. Her kan du bestille boken.

Bare allergi, sa du?

Forfatter: Lisbeth Chr. Olafsen Genesis forlag Innbundet 1999
Utgangspunktet for boken er minstemann i familien som har utviklet allergi. Dette åpner for en haug med nye problemer, og det er disse leseren får være med på i denne personlige boken. Hvordan takler man for eksempeI skoleturer? Eller naboens katt? Det kan virke hysterisk, men for de som er midt oppe i det er dette høyst reelle problemer. I tillegg til de personlige historiene diskuterer boken hvordan samfunnet bedre kan legge til rette for allergikere, også de med eksem og astmatikerne. Her kan du bestille.

Min mat

 Forfatter: Brustad, Sissel / Melen, Kristin
Utgivelsesår:
Pris: kr. 349,00

Dette er ei kokebok for matvareallergikere, personer med matvareintoleranse og andre som lager alternativ mat. Kokeboka inneholder over 100 oppskrifter, og forandrer automatisk ingredienser og framgangsmåte ut i fra hva du reagerer på. CD-ROM-en tar også for seg enkel opplæring av skjulte varenavn, samlebetegnelser, produktveiledning, samt gode råd tilknyttet teknikker ved tilberedelse av mat. Her kan du bestille.

Melkefri mat - godt og sundt

Forfattere: Hox / Motzfeldt / Aas Innbundet Kolibri forlag 1997
Det kan virke som et umulig oppgave å unngå å spise eller drikke melk, norsk mat er ofte basert på melkeprodukter og vi blir stadig minnet på de næringsmessige fordelene ved å få i seg melk. Denne boken viser deg at det likevel er mulig å ha et spennende og variert kosthold uten å bruke melkeprodukter. I tillegg til å inneholde en lang rekke fristende oppskrifter informerer om forskjellen på laktoseintoleranse og allergi overfor melkeprotein. Den inneholder også en liste over kryssallergier og hvordan man gir barn med melkeallergi riktige næringstoffer ved hjelp av en ukemeny tilpasset ulike alderstrinn. I det hele tatt er dette en rikholdig bok for matallergikere. Her kan du bestille.

Kokebok for deg som ikke tåler melk

Forfatter: Jorunn Heimdal Ersdal Landbruksforlaget Innbundet 1997
Dette er en liten bok for de med melkeallergier. I tillegg til oppskrifter på mat som unngår melkeprodukter, finnes det gode råd og faktastoff for denne gruppen. Et eget kapittel informerer om melk og overfølsomhet, og hvilke reaksjoner melkeallergi kan utløse. Boken inneholder også en oversikt over hvilke produkter som kan erstatte melk. Forfatteren lider selv av denne sykdommen. Boken har et forord skrevet av Norges Astma- og allergiforbund. Her kan du bestille.

Allergiboken

Forfatter: NAAF / Folkehelseinstituttet Universitetsforlaget Innbundet 1996
Dette er en liten offisiell bok om allergi og barn utgitt av NAAF (Norges astma- og allergiforbund). Den informerer om hva som utløser allergier, hvordan sykdommen arter seg og om det finnes muligheter for å forebygge allergiske reaksjoner. Den er inndelt etter type allergi og har et eget kapittel om matallergi, et om allergi i huden, et om luften utendørs, et om innendørs luft og egne kapitler som generelt presenterer allergi i et privat og samfunnsmessig perspektiv. Allergi og overfølsomhet er den mest utbredte sykdommen i verden, 1,5 millioner nordmenn lider av en eller form for allergi eller overfølsomhet. Boken er skrevet for de som har allergi og deres nærmeste familie. Den bygger på vitenskapelige rapporter og er saklig skrevet. Her kan du bestille.

Eggfri mat for en hver anledning

Forfatter: Hox / Bjønnes Innbundet Kolibri forlag 2001
Dette er en bok som samler oppskrifter for eggallergikere og andre som ikke vil spise egg. Du trenger ikke lage kjedelig mat fordi om du må unngå egg, oppskriftene er på retter som vanligvis burde inneholdt egg, men som boken foreslår erstatninger for. Egg kan erstattes av for eksempel pofiber, sagogrynskum, linfrøskum eller gelatin avhengig av retten. Boken har oppskrifter til de fleste måltider, også festmat og kaker, is og middager. Den har også flere informasjonskapitler om eggallergi. Her kan du bestille.

Glutenfri mat 2

Forfatter: Hox / Bjønnes Innbundet Kolibri forlag 2001 Omtale: Dette er en bok som samler oppskrifter for eggallergikere og andre som ikke vil spise egg. Du trenger ikke lage kjedelig mat fordi om du må unngå egg, oppskriftene er på retter som vanligvis burde inneholdt egg, men som boken foreslår erstatninger for. Egg kan erstattes av for eksempel pofiber, sagogrynskum, linfrøskum eller gelatin avhengig av retten. Boken har oppskrifter til de fleste måltider, også festmat og kaker, is og middager. Den har også flere informasjonskapitler om eggallergi. Her kan du bestille.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer