Live brukte mesteparten av mammapermisjonen sin til å pumpe brystmelk

Fullpumpet i hele syv måneder!

FULLPUMPET I SYV MÅNEDER: Selv om hun slet med amming, bestemte Live seg for at barna skulle få morsmelk så lenge som mulig. Foto: Privat
FULLPUMPET I SYV MÅNEDER: Selv om hun slet med amming, bestemte Live seg for at barna skulle få morsmelk så lenge som mulig. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Å amme eller ikke amme, er ikke alltid et spørsmål om hva mor ønsker. Dette fikk Live Unstad (33) erfare da hun fødte tvillingene Torbjørn og Tea (1,5). Live hadde et sterkt ønske om å amme dem og gjorde sitt ytterste for å få det til.

– Tvillingene ble født tre uker for tidlig og var ganske små, så de sleit med å klare å holde puppen i munnen. Jeg fikk masse god hjelp på sykehuset, men måtte pumpe meg for å få i gang melkeproduksjonen min ordentlig og for å klare å gi dem mat. Jeg forsøkte i en måneds tid både med pumping og amming, og var innom både Ammehjelpen og sykehuset for å få hjelp. Men jeg fikk aldri ammingen helt til, forklarer hun.

Etter et par runder med brystbetennelser og mange tårer, besluttet hun seg til slutt for å droppe ammingen.

– Det var trist, men samtidig en enorm lettelse. Så mye av dagen min gikk til pumping og mating at jeg ikke fikk pause om jeg i tillegg skulle øve på amming. Barna fikk jo morsmelk like fullt gjennom at jeg pumpet meg, sier hun.

LES OGSÅ: - I min vennekrets er det naturlig å amme hverandres barn

Pumpet hyppig både dag og natt

Live bestemte seg raskt for at hun allikevel skulle klare å gi barna morsmelk i minst seks måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer