Lommetyvenes nye favoritt

Legg ikke fra deg kamera, lommebok og telefoner i barnevognen. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Legg ikke fra deg kamera, lommebok og telefoner i barnevognen. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mødre med barnevogn er lommetyvenes nye favoritter. - Det er bare å hekte vesken av vognen og løpe.

– Ferietid er høysesong for lommetyveri, og i sommer har vi lagt spesielt merke til frekke tyveri fra barnevogn, sier pressetalskvinne i Tryg, Heidi Tofterå Slettemoen.

Forsikringsselskapet har stor pågang fra kunder som er blitt bestjålet, og tyveri fra barnevogn har hun selv opplevd.

– Det var ikke i Barcelona, hvor mange er oppmerksomme på lommetyveri, men i en butikk i Bergen, sier hun.

LES OGSÅ: Barnevognen som lader mobilen din  

Frekkere enn før

Tyvene slår ofte til der det er trengsel, på kjøpesenter, buss, bane, konsert eller der folk stimler sammen utendørs.

– Ofte jobber lommetyver i par, hvor den ene avleder, og den andre napper vesken, eller forsyner seg fra den når du er uoppmerksom. De er pågående, og stadig frekkere, sier hun.

– Å bli bestjålet er en ubehagelig opplevelse. Og at noen snoker rundt barnevognen er skremmende, sier Slettemoen. Foto: Tryg
– Å bli bestjålet er en ubehagelig opplevelse. Og at noen snoker rundt barnevognen er skremmende, sier Slettemoen. Foto: Tryg Vis mer

 

Tyveribølge

– Lommetyvene er ekstra aktive på dager der det kryr avfolk, og en går i kø hele dagen. Da faller konsentrasjonen. Folk avledes vedskubbing eller at man får en dytt, og i sekundene etterpå utføres tyverienepresist og lynraskt, sa stasjonssjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon iOslo ifølge DinSide tidligere i år. 

– Både Bergen og Oslo har hatt bølger av lommetyverier i sommer, forteller Vestås

I Gøteborg har politiet de siste ukene fått to-tre anmeldelser av tyveri fra barnevogn, hver dag, i tillegg til ordinære lommetyverier. De har nå spesielt fokus på dette.

– Politiet har uttalt at lave straffer gjør Norge til en populær arbeidsplass. I Sverige er minstestraffen på seks måneder for et lommetyveri, opplyser Vetaas. I Sverige er er antall anmeldte lommetyveri en tredjedel av tallet i Norge, justert for folketallet. Nå skal Høyesterett vurdere straffenivået her hjemme.

LES OGSÅ: Mest populære barnevogner 

Vær oppmerksom

– Det er verdt å merke seg at 64 prosent av alle tyveriene av mobiltelefoner som dekkes under reiseforsikringen skjer i Norge, sa ass. informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring til DinSide i mai. 

Roy Strøm Vetaas på reiseskade i Tryg advarer mot å ha verdisaker lett tilgjengelig. – Legg ikke fra deg kamera, lommebok og telefoner i barnevogn eller andre steder. Ha alle verdisakene på deg, helst inn mot kroppen. Legg aldri mobil eller veske på et restaurantbord, sier Vetaas. 

DISKUTER: Tyveri fra vogn 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer