Lone-Leandra ble født i uke 34 med en svært sjelden hjertefeil

Hun vil trenge livslang oppfølging med hjertekontroller, men kan likevel leve helt normalt.

HJERTEFEIL: Lone-Leandra er nå ett år gammel, men starten på livet ble tøff. Hun er født med den svært sjeldne hjertefeilen, korrigert transposisjon, og må gå til kontroller resten av livet. Foto: Privat
HJERTEFEIL: Lone-Leandra er nå ett år gammel, men starten på livet ble tøff. Hun er født med den svært sjeldne hjertefeilen, korrigert transposisjon, og må gå til kontroller resten av livet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

June-Maria Svendsen ble forberedt på en prematurfødsel, da hun i svangerskapsuke 33 ble innlagt på sykehus med blødninger. Det ingen visste var at inne i magen hennes lå ei liten jente med en svært sjelden hjertefeil.

- Jeg ble innlagt på fødeavdelingen på grunn av blødninger og truende prematurfødsel. I og med at jeg har født en av guttene mine prematurt, valgte de å gi meg lungemodningssprøyter.

Da jeg var til vanlig kontroll hos jordmor uken etter, så alt ut til å være i skjønneste orden, forteller June-Maria.

Begynte å blø igjen

Samme kveld kysset June-Maria barna god natt mens hun lovet å kjøpe karnevalskostymer dagen etter. Men slik ble det ikke.

- Klokken nærmet seg åtte på kvelden da jeg kjente noe som rant "der nede". Hva i all verden var det? Gikk fostervannet, tenkte hun og sprang inn på badet. 

June-Maria kunne raskt konstatere med at det slettes ikke var vannet som gikk. Nedover lårene hennes rant det blod.

LES OGSÅ: - Vi ante ikke om han ville overleve

- Jeg ville jo ikke føde nå!

- Jeg ble så lei meg! Jeg ville jo ikke føde nå! Det var helt sikkert ingenting, jeg hadde jo blitt lurt så mange ganger før, tenkte June-Maria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer