Migrene hos barn

Lucas (6) begynte å kaste opp ofte, helt uten forvarsel

De første symptomene på migrene hos barn forekommer trolig helt ned i spedbarnsalder.

MIGRENE HOS BARN: Først da Lucas ble gammel nok til å kunne fortelle om hodepinen, fikk han diagnosen migrene. FOTO: Privat
MIGRENE HOS BARN: Først da Lucas ble gammel nok til å kunne fortelle om hodepinen, fikk han diagnosen migrene. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Migrene er en type kraftig, pulserende hodepine som ifølge Store norske leksikon rammer så mange som 10 prosent av befolkningen.

Migrene kan starte i alle aldre og hos barn viser de første symptomene seg ofte før femårsalderen.

Karoline Vassdal er mamma til Lucas (6) som begynte å få de aller første symptomene da han bare var rundt ett og et halvt år gammel. Uten andre tegn til sykdom begynner han plutselig å kaste opp.

– Jeg måtte flere ganger hente ham i barnehagen fordi de trodde han kunne ha omgangssyke. Men det rare var at han bare kastet opp en eller to ganger, og så var han i fin form igjen. Jeg tok ham med til legen hvor han ble sjekket for refluks, men det var ingen ting annen som tydet på at det kunne være årsaken, forteller hun.

Lucas fortsetter å kaste opp og Karoline blir redd for at han kan ha kreft eller en annen alvorlig sykdom. Hun er derfor stadig på telefonen med legevakten.

– Etter hvert kjente de meg igjen når jeg ringte, jeg tror nok at de syntes jeg var litt hysterisk, smiler hun.

– Jeg var urolig fordi han fortsatte å kaste opp og jeg tenkte at det umulig kunne være omgangssyken så ofte. Men jeg begynte å legge merke til at det gjerne skjedde på dager med mye aktivitet eller inntrykk. Først da han var rundt tre-fire år gammel begynte han å gi uttrykk for at han også hadde vondt i hodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer