Rydding:

Må du ha huset fult av leker og rot når du har barn? Nei, mener ekspertene

- Ja, det er mulig å være mamma og minimalist, men det krever tøffe tak, svarer to ryddeguruer med barn.

RYDDET, KASTET OG GA BORT: Det blir mer rotete med barn, men barnetingene trenger ikke ta over huset, mener ryddekspert Synnøve Skarbø. Foto: NTB Scanpix.
RYDDET, KASTET OG GA BORT: Det blir mer rotete med barn, men barnetingene trenger ikke ta over huset, mener ryddekspert Synnøve Skarbø. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Haugevis med barneklær og leker synes å være normen hos typiske norske barnefamilier, går det i det hele tatt an å være minimalist når man har barn?

– Nei. Det blir mer rotete med barn, sånn er det bare. Men barnetingene trenger ikke ta over huset, svarer programleder Synnøve Skarbø.

– Det å få barn i hus medfører en endeløs rekke med nye greier. Spesielt gikk jeg bananas da jeg var gravid. Jeg hamstra absolutt alt som fantes av utstyr for alle anledninger – hele leiligheten vår var stappfull av babyrekvisita. Jeg brukte naturligvis ikke halvparten av det, og i dag tenker jeg at jeg hadde klart meg lenge med en vogn og et par andre småting, forteller hun.

Emosjonelt knyttet til datterens eiendeler

Etter at hun i fjor ga ut boken «Synnøves system – slik ryddet jeg meg lykkelig», har Skarbø blitt kjent som hele Norges ryddedronning. Ryddeboken ble til da hun for fem år siden ble mamma, mistet jobben og gled inn i en fødselsdepresjon. For å komme seg gjennom denne tøffe perioden, satte hun i gang med et omfattende ryddeprosjekt.

En del av prosessen bestod av å kaste, gi bort eller selge eiendeler, men Skarbø forteller at det var ekstra vanskelig å skulle kvitte seg med ting som tilhørte datteren Lydia (5).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer