Hoggormbitt

Magnus (3) ble bitt av en hoggormunge

- Hele underarmen hadde hovnet veldig opp, den hadde nesten dobbel størrelse.

INNLAGT TIL OBSERVASJON: Bortsett fra en kraftig opphovnet underarm og to tydelige stikkmerker, hadde Magnus ingen symptomer på at han hadde blitt bitt av en hoggorm. FOTO: Privat
INNLAGT TIL OBSERVASJON: Bortsett fra en kraftig opphovnet underarm og to tydelige stikkmerker, hadde Magnus ingen symptomer på at han hadde blitt bitt av en hoggorm. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sies å være et av de aller sikreste vårtegnene vi har her til lands; i takt med at varmegradene stiger godt over til plussiden på termometeret, kommer meldingene om at folk har støtt på hoggorm.

Giftinformasjonen kan i år melde om et rekordår, da de så langt har mottatt hele 107 henvendelser om hoggorm. Det er mer enn dobbelt så mange henvendelser som det de i snitt får i løpet av årets fem første måneder.

Noen ganger kan det imidlertid ta litt tid før man oppdager at man har vært i kontakt med Norges eneste giftige slange. Morten Bergheim forteller at han og ektefellen Linn fikk seg en liten støkk for åtte år siden, da de hadde et uventet møte med hoggormen.

Sammen med sønnen Magnus (10), som den gangen var tre år gammel, spaserte de en liten tur i nabolaget i Fjerdingby der de bor.

– Magnus likte så godt å se på insektene og å bruke lang tid på turen for å se på ting, forteller Morten.

– Mens vi gikk langs veien, gikk han derfor ved siden av oss nede i ei lita grøft. Plutselig hørte vi at han sa «au!» og da vi spurte hva det var for noe, svarte han at «pinnen stakk meg».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer