Mailin (5) ble født ekstrem prematur

- Slik har hun det i dag

FØDT I UKE 23 + 3: Fem år gamle Mailin er ei glad og aktiv jente, men har fått noen ekstra utfordringer som en følge av at hun ble født ekstremt prematur. Foto: Privat
FØDT I UKE 23 + 3: Fem år gamle Mailin er ei glad og aktiv jente, men har fått noen ekstra utfordringer som en følge av at hun ble født ekstremt prematur. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lykken var stor da Anna (30) og Karl Gunnar (39) for seks år siden fikk beskjed om at de skulle bli foreldre for første gang.

Paret ønsket å gifte seg først og satte straks i gang med planlegging av bryllupet. 

Fikk ryggsmerter

Noen dager før selve bryllupsdagen begynner Anna å få sterke smerter i ryggen. Hun oppsøker flere leger, men alle mener det er normale gravidplager som vil gå over av seg selv.

Men smertene vedvarer og i tillegg får hun brunaktig utflod. Anna, som selv er utdannet jordmor, forstår at ting ikke er helt som de skal. 

Fødselen var i gang

I uke 23 av graviditeten, bare to dager før bryllupet, føler hun seg helt elendig. På legevakten blir hun endelig tatt på alvor og legen som undersøker henne ser at hun blør. Anna blir sendt rett til sykehuset. Her foretar de en ultralydundersøkelse og beskjeden hun får sjokkerer henne. 

– De sa at jeg hadde åpning og at de ikke kunne gjøre noe som helst. Jeg var så sint og lei meg og jeg kunne ikke skjønne hvorfor det var sånn. Hvorfor kunne de ikke stoppe fødselen? Hvorfor hadde ikke legene reagert på det jeg sa?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer