Malin fødte en giga-baby

Malin fikk en giga-overraskelse.  Foto: Privat
Malin fikk en giga-overraskelse. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke unormalt å ha bekymringer når man er gravid. En vanlig engstelse er redselen for å føde et veldig stort barn, men er denne  frykten ubegrunnet? 

En som har opplevd dette, er 23 år gamle Malin Hammersgård. Da hun ventet sitt tredje barn, hadde hun angst for at det skulle bli større enn gjennomsnittet. 

- Jeg begynte tidlig i svangerskapet å mistenke at barnet ville bli stort. Nummer to veide 4,5kg og jeg syntes det var stort nok. Når jeg så at symfysemålet mitt var ganske høyt ble jeg veldig bekymret, men fikk beskjed om at jeg nok bare hadde masse fostervann. 

Malin følte at helsestasjonen ikke tok henne helt på alvor da hun fortalte om frykten. 

- Jeg mener at jordmoren min kunne hørt litt mer på meg. Jeg kjenner kroppen min og hadde vært gravid to ganger før. Jeg følte at det var noe som ikke stemte.  

LES OGSÅ: Styrtfødsel

Sparket i stykker to ribbein

 

Svangerskapet forløp helt normalt, og Malin hadde ingen plager eller kvalme. Hun ble glukosetestet for å finne ut om hun hadde svangerskapsdiabetes, noe hun lå i grenseland for å få. Men et par uker før termin sparket barnet så mye at det brakk to av Malins ribbein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer