Mammamote: «Mini me-stilen» både mor og barn vil elske

MATCH: Kle opp deg selv og barna i plagg som ligner hverandre.
MATCH: Kle opp deg selv og barna i plagg som ligner hverandre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Slik bruker dere matchende plagg uten å gjøre barna til en kopi av mor. Se moteplaggene!

Kanskje har du gjort det selv, eller du har sett venninner som gjør det; kler opp den lille som en liten utgave av seg selv!

Blir man helt identiske kan det selvsagt bli litt mye av det gode, men å la klærne til din sønn eller datter være inspirert av din egne, vil barna garantert synes er gøy. De ser jo opp til deg fra før, og har kanskje rotet litt i klesskapet ditt ved tidligere anledninger? 

LES OGSÅ: Klær i barnehage: Dette trenger barnet 

For hele familien 

Flere motekjeder kommer i høst med kolleksjoner hvor foreldre og barn kan kjøpe antrekk inspirert av hverandre.

«Fashion Family» er H&Ms versjon av mini me-stilen. Kolleksjonen lanseres på deres nettbutikk 17. september, samt på filialene i Bogstadveien og Oslo City. Den byr på høstplagg for dame og herre og matchende barneklær.

–  «Fashion Family» er en eksklusiv kolleksjon rettet mot den moteinteresserte familien. Kolleksjonen er for både mor, far og barn og har høy motegrad, og er laget fordi H&M ser at mote for hele familien er noe våre kunder setter pris på, sier kommunikasjonssjef i H&M Norge, Vibeke Holann. 

MAMMA OG DATTER: F.v. klær til datter, jakke kr 299, skjørt kr 179, solbriller (øverst) kr 49,50, øredobber til mor kr 79,50, solbriller (nederst) ,kr 79,50, jakke kr 499 og skjørt kr 299.
MAMMA OG DATTER: F.v. klær til datter, jakke kr 299, skjørt kr 179, solbriller (øverst) kr 49,50, øredobber til mor kr 79,50, solbriller (nederst) ,kr 79,50, jakke kr 499 og skjørt kr 299. Vis mer

 

For mor vil det si smale bukser, fuskepels, en langermet kjole og kroppsnær jakke, for menn blir det rockestjernestil med skinnjakke, strikkegenser og en litt utvasket look. Miniversjonene for barna byr blant annet på kjoler, høstjakker og gensere som matcher foreldrene.   

 Ingen eksakt kopi

Men det er ikke meningen at foreldre og barn skal se helt like ut.

–  Det skal ikke så mye til å style seg selv og den lille uten at det blir en eksakt kopi. For eksempel finnes det i kolleksjonen hovedplagg for mor og datter som gjør at en ser lik ut, men samtidig forskjellige. Dressjakke til mor og barn er ulikt sydd, for å vise en moderne versjon til voksen og en nettere versjon til barn, samtidig som det er samme mønster som gir et inntrykk av «mini me», sier Holann.

PAPPA OG SØNN:: F.v. klær til far, bukse kr 499, skinnjakke kr 2499, strikkegenser kr 399 og lue kr 79,50. Til sønn genser kr 79,50, bukse kr 249, skjerf kr 49,50 og jakke ca kr 299.
PAPPA OG SØNN:: F.v. klær til far, bukse kr 499, skinnjakke kr 2499, strikkegenser kr 399 og lue kr 79,50. Til sønn genser kr 79,50, bukse kr 249, skjerf kr 49,50 og jakke ca kr 299. Vis mer

 

 

Slår seg sammen mot brystkreft

Kleskjeden Lindex samarbeider denne sesongen med det italienske motehuset Missoni. De har slått seg sammen for å støtte brystkreftforskningen, og resultatet er en kolleksjon med både dameklær, undertøy, tilbehør og barneklær. De karakteristiske mønstrene Missoni er så kjent for preger både kvinne- og barneplaggene og gir gode muligheter for moteinteresserte mødre til å style både seg selv og sine døtre i moteriktige høsttrender. 

– Missoni-kolleksjonene er alltid mix & match, mønster mot mønster eller noe ensfarget. Det finnes mange kombinasjonsmuligheter for såvel mor som datter, alt etter hvordan man vil ha det akkurat den dagen, sier Kirre Sjödén, PR-representant ved Lindex' hovedkontor i Sverige.

– Mange er redd for at kolleksjoner med lignende plagg for voksne og barn kan gjøre at barna blir «kopier» av mammaen sin, kjenner du til det, eller tror du dagens motebevisste mødre er så sikre på sin egen og barnas stil at dette ikke blir et problem?

–  Mønsterbildene er de samme eller lignende for mor og datter, nettopp fordi det er Missoni, men modellene er ulike. Mammaer som liker mønstrete klær liker det trolig på sine barn også, tror Sjödén.

MISSONI: F.v. kjole kr 499, cardigan 599, kjede 299 (to bilder), kjole til barn kr 299 og cardigan til barn kr 299.
MISSONI: F.v. kjole kr 499, cardigan 599, kjede 299 (to bilder), kjole til barn kr 299 og cardigan til barn kr 299. Vis mer

Missoni for Lindex-kolleksjonen er i salg fra 25. september i alle Lindex-butikker og på nettet. 

 

Trendy print

Også andre kjeder byr denne sesongen på plagg som matcher hverandre. Hva sier du for eksempel til reinsdyrprint i både voksen- og barneversjon, med tilhørende lekre pumps til mamma og søte ballerinasko til datter? Monsoon har tatt mini me-trenden  på pulsen, og resultatet er plagg som ligner, men ikke er identiske.

FRA MONSOON: Deilig genser (639) og genserkjole (kr 469) med reinsdyrprint til ungdom eller voksen (t.v.) og barn (t.h.). Gullfargede pensko med sort sløyfe både til mor (kr 509) og barn (kr 259).
FRA MONSOON: Deilig genser (639) og genserkjole (kr 469) med reinsdyrprint til ungdom eller voksen (t.v.) og barn (t.h.). Gullfargede pensko med sort sløyfe både til mor (kr 509) og barn (kr 259). Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer