- Man må få lov til å si nei, uten at foreldrene skal bli stemplet som likegyldige og at de ikke bryr seg!

Tobarnsmor Marte Frimand-Anda er lut lei av alle reglene rundt barnebursdager.

SKEPTISK TIL FOR MANGE REGLER: - Det kan være mange grunner til at et barn ikke vil gå i en barnebursdag, sier blogger Marte Frimand-Anda. Foto: Privat / NTB Scanpix
SKEPTISK TIL FOR MANGE REGLER: - Det kan være mange grunner til at et barn ikke vil gå i en barnebursdag, sier blogger Marte Frimand-Anda. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig blåste side2.no liv i debatten om barnebursdager igjen, etter at de gjenga et eldre intervju med påtalesjef i Vestoppland politidistrikt, Linn Hilde Fosso.

Fosso mener blant annet at foreldre bør tvinge barna til å møte opp i bursdager.  

– Sørg for at barna dine møter opp når de er invitert. Den beste måte å sørge for at egne barn får det bra, er å bidra til at omgangskretsen har det bra. Dropp heller en håndballavslutning enn en barnebursdag, sa hun.

For mange regler

Utsagnet har vekket stort engasjement på Facebook og i andre sosiale medier. En av dem som reagerer er blogger Marte Frimand-Anda.

– Jeg har aldri hatt sansen for alle/ingen og alltid/aldri regler, som det finnes så mange av når det gjelder barnebursdager, sier hun.

– Barn er så forskjellige. Det kan være mange grunner til at barn ikke vil gå i en bursdag eller at de ikke ønsker å invitere alle. Blir man mobbet så er det ikke sikkert at man vil gå i bursdagen til mobberen, det synes jeg vi voksne må respektere.

LES OGSÅ: - Du får ikke komme i bursdagen, for du er slem!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer