Epilepsi

- Mange har en veldig enkel og problemfri epilepsi, mens andre har flere utfordringer

Mange tenker krampeanfall når de hører ordet epilepsi, men for mange handler det om langt mer enn dette.

EPILEPSI: For barn med epilepsi kan første skoledag være ekstra skummel. Mange tenker på anfall når de hører epilepsi, men det handler om mer enn dette.  Foto: Scanpix
EPILEPSI: For barn med epilepsi kan første skoledag være ekstra skummel. Mange tenker på anfall når de hører epilepsi, men det handler om mer enn dette. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Epilepsi er i seg selv ikke en sykdom, men en samlebetegnelse, hvilket betyr at den kan opptre vidt forskjellig fra person til person. Med andre ord er ikke krampeanfall utløst av blinkende lys en beskrivelse representativ for på langt nær alle. Dessuten er sykdommen for mange langt mer enn anfall. 

- Epilepsi er en samlebetegnelse, og mange har en veldig enkel og problemfri epilepsi, mens andre har flere utfordringer, sier Henrik Peersen, generalsekretær i Norges Epilepsiforbund, og legger til:  

- Det er også slik at epilepsi er forbundet med psykiske og sosiale problemstillinger, og blant annet også med dårligere muligheter i arbeidslivet senere i livet.  

Foreningen ønsker seg mer fokus på tilleggsutfordringene noen av de med epilepsi sliter med, og skulle ønske dette var del av behandlingstilbudet, sammen med behandlingen av anfallene. 

LES OGSÅ: Emilie (6) er født med en alvorlig form for epilepsi

Kan gjøre læringsituasjonen vanskelig

Epilepsi er et symptom på en kjemisk forstyrrelse i hjernen. Alle kan i utgangspunktet få epileptiske anfall, men hos de som har gjentakende anfall, kommer ofte forstyrrelsen av en hodeskade, arr, eller det kan være en betennelse eller svulst i hjernen. Hos barn med epilepsi er sykdommen gjerne medfødt, men de første anfallene kan likevel komme når barnet er litt større. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer