Mange utfordringer for aleneforeldre

Aleneforelder, enslig forsørger, singelforeldre eller reorganisert familie? Foreldrepanelet fikk litt å tygge på da spørsmålet: "Hva er egentlig en aleneforelder" ble diskutert. Fra venstre: Elisabeth fra Mammanett, Heidi, Robert, Christian og Gunn
Aleneforelder, enslig forsørger, singelforeldre eller reorganisert familie? Foreldrepanelet fikk litt å tygge på da spørsmålet: "Hva er egentlig en aleneforelder" ble diskutert. Fra venstre: Elisabeth fra Mammanett, Heidi, Robert, Christian og Gunn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er best for barnet når mor og far går fra hverandre? Hvor finnes informasjon om støtteordninger og rettigheter for aleneforeldre? Og – hva er egentlig definisjonen på en aleneforelder?

Mammanetts foreldrepanel var nylig samlet for å drøfte disse – og en rekke andre spørsmål. Tidligere i høst oppfordret vi dere lesere til å komme med forslag til hva som burde tas opp i foreldrepanelet. Blant mange interessante innspill var forskjellige utfordringer aleneforeldre møter en gjenganger. Foreldrepanelet synes det er et viktig tema og viet hele sitt første diskusjonsmøte til dette. I denne første saken, av to fra møtet, tar panelet for seg de mer praktiske utfordringene som møter aleneforeldre.

Hva er en aleneforelder?

Skal man diskutere utfordringer til aleneforeldre, så kan det først være greit å ha en definisjon av begrepet. I panelet viser det seg fort at det er flere forskjellige oppfatninger om hva det egentlig innebærer å være en aleneforelder.– Hva er egentlig aleneforeldre? Kan man for eksempel være det periodevis, hvis en av foreldrene jobber mye, undres Robert.– Som regel hører man bare om alenemødre. Alenefar er ikke et begrep man bruker, sier Gunn Mari.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer