Navn

Mange velger juleinspirerte navn til barna!

Hva med Maria, Josef, Rudolf eller Noelle?

NAVN: Vi er mange som elsker julehøytiden, og hvorfor ikke gi barnet ditt et juleinspirert navn? Under finner du inspirasjon! FOTO: NTB
NAVN: Vi er mange som elsker julehøytiden, og hvorfor ikke gi barnet ditt et juleinspirert navn? Under finner du inspirasjon! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi er mange som elsker julehøytiden, så hvorfor ikke gi barnet ditt et juleinspirert navn?

Her i KK-redaksjonen er det en av oss som har en onkel som heter Rudolf, gikk på en skole der grunnleggeren het Nissen til etternavn og har et vennepar med tvillingene Maria og Josef.

De juleinspirerte navnene er mange!

Kjendisparet Stian Blipp (31) og Jamina Iversen Blipp (31) kalte sin førstefødte Noelle (3) - som er den feminine versjonen av guttenavnet Noel.

Noel er et fransk navn, betyr jul, og har sitt oppgav i Jesu fødselsdag. Man kan dra paralleller til jentenavnet Natalie eller Nathalie.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) har 151 kvinner Noelle som første fornavn, 106 kvinner har det som eneste fornavn og kun 4 har Noelle som mellomnavn/etternavn per 21. januar 2021.

Skuespiller Natalie Bjerke Roland (24) er kjent fra NRK-serien Rådebank og TVNorge-serien Nissene i bingen. I førstnevnte serie heter rollefiguren hennes Maria og i sistnevnte serie heter rollefiguren hennes Stella.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer