Gravid:

Mari var gravid i sjuende måned på første date

Thomas omfavnet graviditeten og babyen, og en dobbel forelskelse var i emning.

GRAVID: Mari var gravid i sjuende måned da hun møtte Thomas. FOTO: Privat
GRAVID: Mari var gravid i sjuende måned da hun møtte Thomas. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

- Så fikk jeg to å være forelsket i. Fra jeg så lille Alma første gang, én time gammel, har jeg hatt to jenter å være glad i, sier Thomas Bjørseth (48).

Nyforelsket ble Thomas og Mari Bjørnersen (48) kastet rett ut i hverdagen som småbarnsforeldre. Det ble lite tid til sverming for hverandre.

- Vi tok forelskelsesfasen innimellom bleieskift og klesvask. Og det var jo hyggelig, for det viste seg å holde, beskriver Thomas.

På date med gravidmage

Som singel 35- åring visste Thomas at sjansen for å finne en kvinne med barn var høyst reell. Da han registrerte seg på ulike sosiale møtesteder på internett, dukket bildet av Mari opp på skjermen, og Thomas ble umiddelbart interessert. Men plutselig var profilen borte.

Mari hadde lagt ut på reise og slettet profilen sin. Da det nærmet seg fødsel, ønsket hun å finne noen å chatte med. På profilen sin skrev hun: «Jeg har et barn i magen som jeg gleder meg til å bli kjent med».

- Jeg var ikke ute etter å finne noen å gå på date med, og jeg ville gjøre det klart for alle hvor jeg hadde fokuset mitt. Kanskje kunne jeg skremme bort de om ville be meg på date. Men så var det én som ikke lot seg skremme, da, ler Mari.

Det var vår i Oslo. Thomas var nervøs da han gikk mot utekafeen; nervøs for kvinnen med babymagen, men mest for pinlig stillhet og om han skulle greie å holde en samtale i gang. Mari var ikledd dongeriskjørt, hvit t-skjorte og matchende hårbøyle, mimrer Thomas.

- Hun kom duvende mot meg med stor mage. En gravid kvinne har alltid sett flott ut i mine øyne. Hun utstråler fruktbarhet, modenhet og det er noe litt erotisk over det hele.

En ellers sjenert Thomas ble pratsom sammen med Mari. Det som skulle være et lite møte, ble til timer sammen på kafeen. Men de kalte det aldri en date. Slik kunne de gjøre presset mindre. Det var et kaffetreff.

Vissheten vokste

Ett kaffetreff ble til flere. Mari var ikke forberedt på følelsene som oppsto.

- Men det var både hyggelig, uventet og litt forvirrende å bli forelsket sånn på slutten av graviditeten, sier Mari.

Mens de ventet på den nye verdensborgeren, brukte de tiden til å bli kjent med hverandre. Og det tok litt tid før de kalte seg kjærester, forteller Thomas.

- Det var jo en litt spesiell situasjon. Jeg vet ikke om Mari visste hvor hun hadde meg og hvilken retning forholdet vårt skulle ta. Jeg var selv forsiktig med å hoppe inn i noe som kanskje ikke ville fungere.

I takt med at Maris mage vokste, vokste også Thomas’ visshet. Det skulle være Thomas og Mari. Pluss én til.

- Om jeg møtte en kvinne med et barn, ville det sannsynligvis følge med en pappa jeg måtte forholde meg til. Med Mari kunne jeg få muligheten til å være med hele veien med barnet, minus unnfangelsen, naturlig nok, ler Thomas.

- Og så likte jeg jo Mari fra første stund, da. Det hjalp jo.

KJÆRLIGHET: - Kjærligheten vokste raskt for begge to. Å se Mari i mammarollen bidro til at jeg ble enda mer forelsket i henne. Her er Mari med datteren Alma i august 2006. FOTO: Privat
KJÆRLIGHET: - Kjærligheten vokste raskt for begge to. Å se Mari i mammarollen bidro til at jeg ble enda mer forelsket i henne. Her er Mari med datteren Alma i august 2006. FOTO: Privat Vis mer

Fra én til tre på to måneder

En av Maris venninner skulle være med under selve fødselen. Da Thomas hilste på lille Alma første gang, var hun kun én time gammel.

- Etter det har jeg vært pappa for Alma på alle andre måter enn som biologisk pappa. Det var litt merkelig å bli både kjæreste og «pappa» på kun to måneder – fra én til tre på to måneder. Jeg så ikke den komme.

I Maris toromsleilighet ble en liten familie formet. Å være nyforelsket i barseltiden, skulle vise seg å komme med flere fordeler.

- Kjærligheten inne i meg vokste raskt for begge to. Å se Mari i mammarollen bidro til at jeg ble enda mer forelsket i henne.

Thomas forteller at utfordringene som dukket opp ble løst uten problemer. Mari tror at årsaken var de sterke følelsene de kjente for hverandre.

- Siden vi var nyforelsket kranglet vi aldri, i motsetning til de fleste andre par som får barn sammen, så sånn sett var det nesten perfekt.

Mye kan løses med humor

Med det nye livet kom også bekymringer til å melde seg. Hva ville familie og venner si?

Første gang den nybakte «pappaen» skulle hilse på Maris besteforeldre, ble de introdusert for både Alma og ham på en gang. Thomas beskriver det som en slags signingsferd i både Maris og hans familie.

- Alle har vel egentlig vært positive til situasjonen hele veien, men jeg har selvfølgelig opplevd ett og annet hevet øyenbryn underveis når jeg forteller historien vår. «Var hun gravid da dere møttes?».

Thomas mener at det er mye som kan løses med en dose humor, og noen ganger kommer humoren både uventet og utilsiktet, forteller han. Særlig husker han en episode fra sykehuset da Alma ble født.

- To sykepleiere kom til meg og sa «Og der har vi faren, ja! Gratulerer!», før de tok meg i hånden. Jeg er blåøyd og fregnete, og hadde brunt hår på den tiden. De kikket deretter på Alma i vuggen, med brune øyne og krøllete svart hår. Jeg kunne se pannene krølle seg og forvirringen i øynene deres. Det var som om jeg kunne lese «han er pappaen, ja?» i øynene deres.

GIFT: Noen år etter deres første kaffetreff, gikk Thomas ned på kne og fridde til Mari. FOTO: Privat
GIFT: Noen år etter deres første kaffetreff, gikk Thomas ned på kne og fridde til Mari. FOTO: Privat Vis mer

En fotnote, ikke et viktig moment

Noen år etter Almas fødsel, fridde Thomas til Mari, og Alma fikk snart en lillesøster, Klara. De to jentene er klar over at Thomas ikke er Almas biologiske far, men det har aldri vært satt spørsmålstegn til hans rolle som pappa.

- Thomas har aldri vært bonuspappa. Pappa-tittelen var ikke forbeholdt noen andre, sier Mari, og legger til:

- Og Thomas var jo så klar for både familie og barn - nesten mer klar enn meg!

Thomas forteller at det tok seks måneder før de omtalte ham som pappa for Alma, men at han aldri følte seg som noe annet.

- Jeg er pappaen til både Klara og Alma. Det er mer en fotnote enn et viktig moment at jeg ikke er Almas biologiske pappa, og derfor har jeg aldri tenkt på meg selv som bonuspappa.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer