Addisons sykdom

Maria har en livstruende sykdom det er svært vanskelig å oppdage

Hun fikk stadig komplimenter om at hun var så slank og solbrun, men ante ikke at det skyldtes alvorlig sykdom.

FINNER STYRKE I NATUREN: Hver dag, uansett vær og vind, tar Maria Tørø på seg løpeskoene og går ut. FOTO: Privat
FINNER STYRKE I NATUREN: Hver dag, uansett vær og vind, tar Maria Tørø på seg løpeskoene og går ut. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Tobarnsmor Maria Tørø (33) husker tilbake til sommeren 2015, en av de mest regnfulle somrene Trøndelag hadde hatt på mange år. Til tross for dette, fikk hun stadig kommentarer om at hun var så slank og solbrun.

Det var som om hun hadde tilbrakt en hel måned på treningsreise i Spania!

Selv om Maria syntes komplimentene var hyggelige, var det bare ett problem; hun forstod ikke hvorfor hun fikk dem. Hun hadde hverken slanket seg, vært utenfor landets grenser eller brukt en formue på solstudio og spraytan.

Maria, som selv er hudpleier, begynte også å legge merke til at huden hadde fått unormale pigmenteringer andre steder på kroppen.

– Jeg hadde fått et mørkere preg på tannkjøttet og på innsiden av leppene. Om jeg fikk små skraper i huden, for eksempel dersom katten min klorte meg, ble det til mørke arr som aldri ble borte, forteller hun.

Følte seg konstant sliten

To år tidligere hadde hun født sitt første barn. Som nybakt mamma og selvstendig næringsdrivende med egen klinikk innen hud- og fotterapi, ble det lange dager med lite søvn. Maria følte seg konstant sliten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer