Marianne fødte prematur baby på sydentur

Opplevde det mange gravide på ferie frykter.

MED SIN NYFØDTE BABY: Sydenferien til Gran Canaria endte ikke helt slik Marianne og Trond hadde forestilt seg. Foto: Privat
MED SIN NYFØDTE BABY: Sydenferien til Gran Canaria endte ikke helt slik Marianne og Trond hadde forestilt seg. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Marianne Aumoen Lund (39) forteller at hun sammen med ektemannen Trond, søsteren og svogeren, hadde hatt noen fine dager på Gran Canaria, da hun plutselig våknet med følelsen av vann som rant mellom bena sine.

Marianne var 33 uker på vei med sitt første barn og etter et problemfritt svangerskap hadde hun ikke hatt noen betenkeligheter med å reise på ferie til sydlige strøk.

– Hadde jeg forventet at noe slikt kunne skje, hadde jeg jo ikke dratt, sier hun. 

LES OGSÅ: Helt i orden å reise til syden som gravid

Kontaktet Ullevål

Siden dette var hennes første graviditet, var Marianne først usikker på om det virkelig kunne være fostervannet som gikk. – Det var liksom ikke helt slik jeg hadde forventet meg, det kom ikke så mye vann med en gang men bare litt og i etappevis, sier hun. 

Ekteparet kontaktet fødeavdelingen på Ullevål for å få råd, her fikk de beskjed om at det mest sannsynlig var vannet som hadde gått og at de burde komme inn til sykehuset. 

– Da svarte vi at vi var på Gran Canaria så det kunne bli litt vanskelig, forteller hun med et smil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer