Riste baby

Marita ble stadig mer hardhendt med babyen: - Jeg ba om hjelp i tide

- Skremmende at jeg kunne bli så syk av fødselsdepresjon, sier Maria som oppfordrer andre til å søke hjelp.

RISTE BABY: Noen situasjoner kan bli så krevende at vi mister kontrollen og handler i affekt, men det å riste eller legge en baby hardt ned i sengen kan få alvorlige konsekvenser. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
RISTE BABY: Noen situasjoner kan bli så krevende at vi mister kontrollen og handler i affekt, men det å riste eller legge en baby hardt ned i sengen kan få alvorlige konsekvenser. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Hvorfor har jeg laget nok et barn som bare skriker, er det noe galt med meg? Jeg har jo fått to barn tidligere, hvorfor fikser jeg det ikke?».

Denne typen selvbebreidelser dominerte Marita Rendals (37) tanker da hun for fem år siden trasket frem og tilbake i hjemmet sitt med en illskrikende baby på armen.

Situasjonen var for så vidt velkjent. Seks år tidligere hadde hennes andre barn mer eller mindre grått konstant i ni måneder. Etter utallige legebesøk og behandlinger hos ulike terapeuter, fant de ut at barnet hadde en låsning i ryggen.

Marita måtte derfor overtale ektemannen Kenneth til å få et tredje barn.

– Jeg tenkte at jeg denne gangen skulle gjøre alle de «riktige tingene», alt jeg følte jeg ikke hadde fått så godt til med de to første. Dette ville bli vårt siste barn og vi skulle bare kose oss, men så ballet det på seg fra dag én, forteller hun.

Mistet gradvis kontroll over situasjonen

Ingenting skal bli slik Marita har sett det for seg. Datteren har kolikk og må bæres og bysses, hun gråter og vil ikke sove. Det hele forsterkes av minnene fra den forrige barseltiden og de tunge følelsene kommer med full styrke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer