Foreldrepermisjon:

Marita og William valgte å dele foreldrepermisjonen likt

Allerede fra sommeren av kan fedre få fem uker mer pappaperm. Uheldig, mener jordmødre.

FORELDREPERMISJON: Marita Eliassen Young synes det er riktig å øke fedrekvoten. Hun og ektemannen William valgte å dele permisjonen likt. FOTO: Privat
FORELDREPERMISJON: Marita Eliassen Young synes det er riktig å øke fedrekvoten. Hun og ektemannen William valgte å dele permisjonen likt. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Allerede fra sommeren av kan det bli nye endringer i foreldrepermisjonsreglene.

I dag har mor og far en kvote på 10 uker hver, mens de resterende ukene fritt kan fordeles mellom foreldrene. Men om kort tid vil Barne- og likestillingsdepartementet legge frem et forslag for Stortinget om dele foreldrepengeperioden i tre like deler.

I praksis vil det betyr at mødre- og fedrekvoten økes til 15 uker hver.

– Det er Stortinget som avgjør hvor raskt de ønsker å behandle saken, men vi jobber for at den nye foreldrepengeordningen skal gjelde for barn født fra og med 1.juli 2018, sier barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland til KK.

– Vi vil sikre foreldrene like muligheter for tid med barnet i det første leveåret, samtidig som vi ivaretar friheten og fleksibiliteten for den enkelte familie. En tredelt foreldrepengeordning vil bidra til at flere menn kan bruke mer tid hjemme sammen med barna sine og familiene gis valgfrihet til å benytte én tredjedel av stønadsperioden helt fritt.

– Denne ordningen vil gi fleksibilitet for familiene til å velge de løsningene som passer best, samtidig som vi vet at mer likestilling hjemme også gir mer likestilling i arbeidslivet, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer