Marius (5) sover ute under åpen himmel

Og stadig flere barnefamilier blir med på trenden.

SOVER UTE: Marius (5) er en ekte friluftsgutt som gjerne sover under åpen himmel i skogen. Foto: privat
SOVER UTE: Marius (5) er en ekte friluftsgutt som gjerne sover under åpen himmel i skogen. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Friluftsliv er generelt i vinden, og noe flere og flere bruker tid på. Småbarnsforeldre ser fordelen med å introdusere barna for natur og friluftsliv tidlig, forteller Mari Stephansen, kommunikasjonsrådgiver i Den Norske Turforening (DNT).

- Per oktober har vi rekordmange medlemmer, hele 269 000, fastslår Stephansen. 

Det siste året har 12 000 nye nordmenn meldt seg inn i foreningen, og medlemstallene i Barnas Turlag, som er foreningen sitt tilbud for barn mellom 0 og 12 år, har også vokst den siste tiden. 

LES OGSÅ: Populær turmat for hele familien

Sover under åpen himmel

Selv med nydelig natur rundt seg på hjemstedet Møre, forteller Monica (39) at hun ikke er oppvokst med friluftsliv. Det var først da hun traff sin mann i 2001 at skog og mark ble en mer naturlig del av livet hennes.

Da hun ble mamma til en liten gutt flere år senere oppdaget hun ganske fort at barn absolutt ikke var noen hindring for å komme seg ut på tur.

- Det var heller en berikelse! Marius (5) er en ny turkamerat. Klart det var mer jobb å komme seg ut døra med barn, og turene er ikke så ambisiøse, men absolutt verdt det, understreker Monica.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer