Matallergi - lang vei mot diagnose og riktig kosthold

Matallergi - lang vei mot diagnose og riktig kosthold
Publisert
Sist oppdatert

Mamma til John-Henning har erfart at veien mot diagnose og riktig kosthold kan være lang og vanskelig! Hennes sønn fikk fikk konstantert at han var allergisk mot egg da han var 1 år. Da hadde hun allerede lenge hatt mistanke om at han reagerte på noe mat.

Reagerte allerede som babyJohn-Henning fikk diagnosen eggallergi da han var 1 år. Han er nå 3,5 år, og lever et så normalt liv som mulig. Mistanken om at noe var galt kom da han kun var 3 måneder da han alltid skrek intenst, og hadde mye eksem. Huden hans var i tillegg veldig tørr. Da han var 8 uker fikk han diagnosen kolikk, og vi gikk til kiropraktorbehandling i 2 omganger. Det hadde ganske god effekt, men hadde fortsatt mye magesmerter og eksemet blomstret. Han ble fullammet til han var 9 måneder, og helsestasjonen påstod hardnakket at barn som ble fullammet ikke ville få allergiske reaksjoner på maten jeg spiste. Dessverre trodde jeg på dette, og fortsatte å spise både egg og melk i maten. Bryst ernæringen fortsatte til han var 14 måneder da det anbefales så lenge som mulig for å styrke immunforsvaret og minske allergi.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.