Med baby til Roma?

Klart du kan reise til Roma med baby! Fotomontasje: Shutterstock.com ©
Klart du kan reise til Roma med baby! Fotomontasje: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er nybakt mamma - og forelska i Roma. Kan du få til begge deler? Vi viser deg hvordan du løser gåten.

Ciao bambino!

Mange småbarnsforeldre kvier seg for å reise utenfor norske grenser, spesielt til storbyer hvor det er mye trafikk og travle mennesker. Det er ofte ikke så vanskelig som en skulle tro derimot så lenge man gjør seg kjent med byens babytilbud. Her kommer våre aller beste tips til en vellykket Romatur med babyen på armen.

Bæremeis og busskort

Anbefales!: Roma er enklest uten hjul - en Mei Tai er perfekt! Foto: Lotusbarn.no
Anbefales!: Roma er enklest uten hjul - en Mei Tai er perfekt! Foto: Lotusbarn.no Vis mer

Det første du bør tenke på er hvordan dere skal komme dere rundt. Den enkleste måten å frakte både deg selv og babyen fra A til B på er til fots og uten hjul. De italienske steingatene er fantastisk vakre men absolutt ikke de meste ideelle for trilling så du gjør det enklere for deg selv om du lar vogna bli stående hjemme.

Hvis du er redd for at bæremeisen skal bli i overkant tung utover dagen så gjør du lurt i å investere i en nettere (og hippere!) Mei Tai som du kan knyte rundt kroppen og som veier mye mindre enn en tradisjonell bæremeis.  

Hvis du velger å ta med barnevogna allikevel så husk at Metroen i Roma ikke alltid tilbyr heiser og rulletrapper. Uansett bæremetode så anbefaler vi dere å skaffe et busskort (babyen kjører selvfølgelig gratis). Ikke bare er det mye mer spennende ting for både mor og barn å se på fra bussvinduet, men det er generelt enklere og du unngår unødvendig stress. Dessuten er det litt lettere å orientere seg og få oversikt over byen og du kan være mer spontan – noe babyen din garantert vil sette pris på.

LES OGSÅ: Baby på sydentur - forsvarlig? 

Jeg er sulten!

En busstur er gjerne nok til å sette igang en liten mage. Det er ikke  nødvendig for deg å ta med babymat fra Norge. Italienerne er som kjent svært glad i barn og kanskje enda gladere i mat så muligheten for næring til den lille skal du ikke være redd for. Husk at italienerne gir barn `voksenmat` fra relativt tidlig alder derimot så det kan være vanskelig å få tak i typisk fingermat og snacks for barn og usukrede frokostblandinger. Det finnes på en annen side flust av solmoden frukt som er et godt alternativ. 

Apotekene har det beste utvalget av babymat og bleier. De større supermarkedene tilbyr også et greit utvalg men det kan være vanskelig å finne det du vil ha. Det beste er å ta en tur innom apoteket med én gang du ankommer byen, slik at du kan hamstre inn det mest essensielle. Du trenger ikke å kunne italiensk for å finne ut av innholdet i maten. De fleste babymatetiketter er svært beskrivende med både bilder og symboler.  Om du fortsatt ammer så kan du fint gjøre dette de fleste steder. Italienerne var tidligere en smule strenge på offentlig amming, men dette har blitt mye bedre og sees nå på som relativt normalt. 

Hvis dere ønsker å spise på restaurant så er ikke det noe problem. Babyer er som oftest veldig velkomne men ha i bakhodet at det kan være litt utfordrende å få tak i babyting slik som tripptrappstol eller temperaturmåler. Det finnes få restauranter i Roma som virkelig er dedikert til de små. Om barnet ditt har begynt å spise litt voksenmat men ikke kan ha sterke råvarer slik som tomater så kan det være lurt å lære seg `Pasta Bianca` som rett og slett inneholder pasta og olje, eventuelt med litt ost på toppen. Perfekt småbarnsføde!

Babystell

Milk Bar: Et pusterom for mor og barn
Milk Bar: Et pusterom for mor og barn Vis mer

Bleieskift henger gjerne sammen med matinntak og da er det vedt å huske på at det ikke alltid er så lett å finne pleiebord på byens offentlige toaletter, eller i museum for den saks skyld.

Apotekene tilbyr gjerne muligheten til å skifte bleier i deres lokaler, men det kan være lurt å heller ta med deg en lett, sammenrullet matte hjemmefra slik at du kan skifte bleie hvor det enn måtte passe. Du kan også finne butikker som tilbyr gratis babyrom hvor du finner alt det du trenger til skift og stell, sjekk for eksempel ut Prenatal som ligger i Via Nazionale (Esquiline). Det finnes også én filial nær vatikanstaten i Via Gregorio VII 1. 

Om du ønsker å gjøre litt ekstra stats på både deg selv og babyen så kan dere ta dere en tur innom den populære butikken Milk Bar som ikke bare tilbyr babyrom og muligheten til å kjøpe kvalitetesbabymat og fine babyklær men også en flott hage hvor dere kan ta det helt med ro og samle krefter til å fortsette storbyeventyret. 

LES OGSÅ: Finn barnevognen som passer deg

Tid for kos

Når det gjelder kos så er Roma en ener, også for små sjeler. Den store parken Villa Borghese er en bra start på dagen. Her kan dere mate endene, sløve i sola, leke i parken og drikke saft og vin mens dere ser utover byen. De fleste tar turen opp spansketrappen for å komme til parken men for å unngå altfor mye mennesker og trapper så anbefaler vi dere å velge inngangen vest for Spansketrappen som ligger i Viale Giorgio Washington. Det går flere busser rett til inngangen, som for eksempel 89, 490 og 495, hopp av på stoppet som heter Piazzale Flaminio. 

Spansketrappen: Ikke lett å ta seg frem med barnevogn her.
Spansketrappen: Ikke lett å ta seg frem med barnevogn her. Vis mer

 

Det kanskje aller mest spennende i Roma er å vandre i gatene, kikke på alle menneskene og suge inn den vakre estetikken som gjør byen så spesiell. De ulike piazzane er supre for nettopp dette. Ta dere for eksempel en tur til det spennende markedet i Campo Di Fiori, besøk Piazza Farnese eller sett dere ved en fontene i Piazza Navona og iaktta livet som farer forbi. Det er også verdt å gå over broen Ponte Sisto som tilbyr spektakulær utsikt mot Gianicoloåsene i vest og St.Peterskirken i nord. 

Om du ønsker å dra på museum så kan du organisere museumstittingen mens babyen sover men ofte synes små barn at museum er helt topp (tenk så mye å se på!) så det kan være kjempegøy for dem å få lov til å observere under turen. Hvis du har valgt å ta med barnevogn så kan vi forsikre om at de fleste museene i Italia tilbyr spesifikke ruter gjennom utstillingene til foreldre med barnevogn der det er muligheter for heis. Noen museer tilbyr også å låne bort barnevogner hvilket kan komme veldig godt med når ryggen begynner å kjenne babyvekten. Og apropos babyvekt, om du ønsker å ta en tur innom St Peterskirken så husk at du ofte må stå i opptil tre timer kø i høysesongen. Det kan med andre ord være lurt å planlegge denne utflukten på forhånd sånn at  det blir mindre strev og mer kos. 

Hvor skal vi bo?

Det finnes flust av koselige hoteller rundt omkring i Roma og de fleste tilbyr en ekstra barneseng om du ønsker det. Hvis du har med flere barn så kan dere vurdere å leie en leilighet slik at dere har litt mer plass å boltre dere på, spesielt hvis dere skal være lengre enn en langhelg. Området bak St. Peterskirken er rolig og hyggelig og hvis dere vil bo nærmere sentrum så kan vi anbefale Campo Di Fiori. Hvis dere ønsker en yngre og mer moderne stemning så kan dere finne fine hoteller i Trastevere, men husk at det kan bli litt folksomt om kveldene da dette er et samlingspunkt for studenter og festglade mennesker. Vi vil anbefale å holde dere unna togstasjonen da dette er et backpackermekka som kan gjøre det vanskelig å sove utover natta. 

Campo dei Fiori:: Stedet å bo for småbarnsforeldre!
Campo dei Fiori:: Stedet å bo for småbarnsforeldre! Vis mer

 

Hvis babyen din er mer enn to uker gammel så skal det ikke være noe problem å fly. Sjekk nettsidene til flyselskapet dere velger å reise med for mer info. Det finnes flere reiseselskaper som søker frem de beste flytilbudene for deg, sjekk for eksempel ut Expedia.no. Du kan finne mer praktisk informasjon på byens turistinformasjon. Buon viaggio!  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer