Melina (5) og Max Leon (3) ville bare pynte litt

Moren: - Utrolig hvor mye de rakk!

MALTE HELE LOFTET: - Det er helt utrolig hvor mye de rakk på de ti minuttene de var alene, sier firebarnsmamma Anita. Foto: Privat
MALTE HELE LOFTET: - Det er helt utrolig hvor mye de rakk på de ti minuttene de var alene, sier firebarnsmamma Anita. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det var et realt sjokk, kan ikke firebarnsmamma Anita (31) la være å le når hun tenker tilbake på det som skjedde for et par dager siden.

Mens hun tok seg av døtrene Leni (5 mnd) og Amalie (8) etter skoletid, gikk de to mellomste barna Melina (5) og Max Leon (3) opp på rommet sitt for å leke litt.

- Vi har mala!

Etter en liten stund kommer en meget rosa gutt ned fra loftstuen med det største gliset rundt munnen.

«Vi har mala» forteller han storfornøyd til moren sin. En overrasket Anita spør ham hva slags maling de har brukt.  

– Rosa svarer han stolt, mens han gnir hendene sine mot hverandre. Plutselig går det opp for meg at det er veggmaling de har brukt, forteller hun.

LES OGSÅ: Ting bare barn gjør - og det bør vi i grunn være glade for!

ROSA FOTAVTRYKK: Jo lengre opp i trappa Anita kom, desto flere rosa fotavtrykk var det i trappetrinnene. Foto: Privat
ROSA FOTAVTRYKK: Jo lengre opp i trappa Anita kom, desto flere rosa fotavtrykk var det i trappetrinnene. Foto: Privat Vis mer

Fikk fullstendig sjokk

Forferdet følger Anita de små rosa fotavtrykkene ut av stua og videre opp trappa mot loftet. Hun forteller at jo lengre opp i trappa hun kom, jo mer rosa fotavtrykk var det i trappetrinnene. Når hun kommer inn på loftstua får hun fullstendig sjokk.

Hele gulvet er dekket av maling, juletreet, ovnen, veggene, sofaen, leker, cd-spilleren og barnesengen – alt er rosa.

Men det stopper ikke der. Fotsporene førte videre inn til foreldrenes seng som også var dekorert med malingsavtrykk fra ivrige små barnehender.

– Hvordan i all verden kan to små barn grise så hinsides på så kort tid?! De hadde kanskje vært der oppe i 10 minutters tid og hele loftet var malt, sier Anita.

MALTE ALT: Vegger, dører, gulv og møbler. Søsknene gikk grundig til verks med malingen. Foto: Privat
MALTE ALT: Vegger, dører, gulv og møbler. Søsknene gikk grundig til verks med malingen. Foto: Privat Vis mer

Gråt av fortvilelse

Anita innrømmer at hun gråt og skrek om hverandre da hun først oppdaget alle skadene. Hun plasserte de to skyldige i dusjen hvor hun forsøkte å skrubbe de ren for maling.

– Jeg visste ikke hvor jeg skulle begynne, sier hun. – Her stod jeg alene med 4 unger, 2 unger full av maling, skulle lage middag og hadde et helt loft full av maling som jeg visste ville tørke mer og mer for hvert minutt som gikk.

Det viste seg at barna hadde funnet malingsspannet innerst inne på et uinnredet bad, hvor det i fire år hadde stått gjemt sammen med en rekke andre saker. Et rom barna vanligvis ikke går inn i, men tydeligvis hadde funnet ut at de ville utforske litt ekstra akkurat denne dagen.

LES OGSÅ: Babyen min lukter ikke like ille som din!

DIY: Max Leon og Melina syntes tydeligvis at både ovnen og sofaen kunne trenge en rosa makeover. Foto: Privat
DIY: Max Leon og Melina syntes tydeligvis at både ovnen og sofaen kunne trenge en rosa makeover. Foto: Privat Vis mer

DRYPPENDE AV MALING: Her er det noen som har vært ekstra kreative. Foto: Privat
DRYPPENDE AV MALING: Her er det noen som har vært ekstra kreative. Foto: Privat Vis mer

Omfattende opprydning

Anita forteller at opprydningsarbeidet ble omfattende og at mye måtte kastes.

– Gulvet i loftstua må skiftes og vi må ha nye fliser. Vi måtte blant annet kaste dyner, sengesett og skifte nytt trekk på sofaen. Barnerommet må males på nytt, noe som er veldig kjipt da vi hadde pusset opp rommet deres for cirka to måneder siden, forteller hun.

En ting har hun imidlertid bestemt seg for å spare på. – Julekulene med malingsflekker må jeg jo spare som et minne etter disse rakkerungene, ler hun.

MALTE JULETREET: - Julekulene skal jeg spare som et minne, ler mamma Anita. Foto: Privat
MALTE JULETREET: - Julekulene skal jeg spare som et minne, ler mamma Anita. Foto: Privat Vis mer

Ser humoren

De to malermesterne ble straffet med at de fikk en tv-fri dag, samt at de måtte være med på opprydningen. Selv om sjokket var stort, forteller Anita at hun allerede dagen etter kunne le av det hele.

– Tenk hvor gøy de har hatt det der oppe. De gjorde det helt sikkert i sin beste mening. Det virker i hvert fall sånn når de forteller. Og så synes de jo det ble så fint! 

– Vi prøver å se det positive i det. De har hatt det vanvittig gøy, ungene er like hele og vi har en veldig god historie å fortelle i konfirmasjon og bryllup, sier hun.

Sleipe mammatriks: Her er tipsene du ikke bør dele med barna og samlivspartneren din!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer