Mest populære barnevogner nå

Fra venstre: Bugaboo,  Mountain Buggy og Emmaljunga. Foto: Babyshop.no
Fra venstre: Bugaboo, Mountain Buggy og Emmaljunga. Foto: Babyshop.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Ingebrigtsen, butikksjef hos Babyshop, avdeling Stavanger, forteller at nordmenn stadig oftere velger en trendy barnevogn, som Bugaboo eller en trehjuling. - Og det går helt fint, fordi de utenlandske vognene er også stadig bedre tilpasset tøffe norske forhold og ivaretar babyens behov for komfort, understreker han.

- Vi ser at design, stort fargeutvalg og vognens verdi som statussymbol er viktig når foreldre velger barnevogn. Stadig flere ønsker å velge en vogn som får plass i bilen, og ikke motsatt; kjøpe en bil som får plass til vognen. Den nye generasjonen barnevogner er lettere og tar mindre plass. I løpet av en tiårsperiode har vekten på barnevognene sunket radikalt. I 2002 veide en gjennomsnittlig barnevogn cirka 20 kilo. I 2012 veier den omlag 10-12 kilo, forteller butikksjefen for en av Norges største faghandler innen barneutstyr.

Les også: Bestselgende barneutstyr - fem på topp 

Trendy bestselgere


Mountain Buggy Urban Jungle (AVbildet som grønn og grå modell) 6999,- og Mountain Buggy Urban Jungle Duo (avbildet som rød modell) 8998,-

Mountain Buggy er en bestselger hos Babyshop. Vognen er liten og lett med låsbart roterende forhjul som gir vognen meget gode trilleegenskaper. I tillegg har vognen god fjæring på grunn av gummihjulene samt en fjær i det vertikale røret mellom bakakselen og setet. Bag eller bilsete kan festes på understellet.


Bugaboo Camelon 8499,- Bugaboo Bee 4 810,- og den ferske modellen
Bugaboo Donkey Mono 10 850,-

Bugaboo er en annen bestselger, og spesielt i Oslo og på Vestlandet er det mange som velger denne vognen, forteller Ingebrigtsen. - Det er en typisk storbyvogn med ergonomisk sittedel som kan vende begge veier. Bugaboo Donkey er den nyeste modellen, og den har en særdeles smart funksjon for deg som planlegger to tette barn - den kan justeres i bredden! Ved hjelp av en tilleggsdel er plutselig trillen omformet til en søskenvogn.

Pappas førstevalg 

TFK joggster Twist. Pris 6699,-

Den tyske barnevognprodusenten TFK er en annen av bestselgerne i Norge hos Babyshop. Den mest solgte TFK-vognen er TFK Joggster Twist. - Fedre velger ofte denne vognen, forteller Ingebrigtsen. Og det kan hende far gjør et godt valg. Vognen er svært god å trille og den kan brukes lenge. Dette er en vogn som også passer de større barna, og er derfor en vogn som kan brukes lenge, forteller han.

Bestselgende klassiker


Emmaljunga City Cross med doubag 7798,-

 

Det svenske barnevognen Emmaljunga City Cross står også på Babyshops toppliste på solgte barnevogner. Dette er en enklere, lettere sportsvogn enn de andre nordiske merkene. Klassikeren kan velges i mellom 20-30 ulike farger. Barnevognmerket har beholdt sin posisjon i Skandinavia, og er en klassisk barnevogn svært mange foreldre sverger til.

Rising Hollywoodstars

Orbit Baby er en nykommer som Ingebrigtsen tror vi kommer til å se mange av i bybildet om noen år. Det er en vogn fra California som for tiden er Hollywoodkjendisenes favoritt. - Den har et ganske spesielt utseende, med et litt annet design enn vi er vant til, men det er en vogn som er svært god å trille. Vi har ikke solgt så mange slike vogner i Norge ennå, men den kommer til å bli populær i løpet av noen år, spår butikksjefen.


Til venstre: Orbit Baby Douvvogn11499,- Til høyre: Stokke ExploryDuovogn 8999,-

- Stokke Explory er Norges egen Hollywoodvogn. Kjendiser verden over har i flere år latt seg avbilde med denne vognen. Det er en vogn i en noe høyere prisklasse med trendy design og gode løsninger, sier Ingebrigtsen.

Bestemors favoritt

De nordiske barnevognene hadde begynnelsen av 2000-tallet store deler av markedet i sin hule hånd. Nå er de på vikende front til fordel for de trendy vognene. - Men hvis besteforeldre får velge, er det svært ofte en Simo- eller Briovogn de ønsker å plassere barnebarnet i, forteller Ingebrigtsen. Besteforeldre er særdeles opptatt av kvalitet. - De vil gjerne ha en stor, romslig og solid vogn til barnebarnet. Og det er selvfølgelig også mange foreldre som har disse vognene som favoritter, sier butikksjefen. 


Fra venstre: Brio Happy bagvogn 5099,- som bagvogn og komplett duovogn kr 6499,-
Brio Happy sport 4490,- Som komplett Brio Sport duo kr 6490,-
Brio Go med dypvognsbag 6499,- Som komplett duo + travelsystem kr 9993,-


2012 modellene fra Simo: Simo bagvogn 5.999,- Simo Duo 799,- og Simo Kombi 6999,- 
Skrevet av: Elisabeth Lofthus
Foto: Babyshop.no ©
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer