Født med tenner

Mikkel (2 mnd) ble født med to tenner

... men det er langt ifra verdensrekorden!

FØDT MED TENNER: Da lille Mikkel fikk reise hjem fra fødeavdelingen i november, hadde han med seg en litt spesiell historie og to bittesmå tenner i en boks. FOTO: Trine Lise Henriksen
FØDT MED TENNER: Da lille Mikkel fikk reise hjem fra fødeavdelingen i november, hadde han med seg en litt spesiell historie og to bittesmå tenner i en boks. FOTO: Trine Lise Henriksen Vis mer
Publisert

De fleste barn får sin aller først tann når de er mellom fire og 13 måneder gamle. Overraskelsen var derfor stor på fødeavdelingen ved Kalnes sykehus da lille Mikkel ble født i slutten av november.

Jordmødrene kunne nemlig skimte noe som så ut som to små tenner i underkjeven på den lille babyen.

– Det var første gang de hadde sett en nyfødt baby med tenner og de syntes det var en morsom hendelse, forteller mamma Tina Sørensen Næss (37) med et smil.

– Men de var veldig usikre på om det egentlig var tenner eller ikke, fordi tennene ikke hadde kommet ordentlig opp. Det så mer ut som et hvitt belegg, og de var derfor litt i tvil om hva som burde gjøres.

Besluttet at de måtte trekkes

At noen barn kan bli født med tenner, var ukjent for Tina og samboer Lars Erik (34), som forteller at de ikke kjenner til at andre familiemedlemmer eller venner har opplevd det samme.

De tenkte derfor ikke noe særlig mer over saken før dagen etter, da en overlege fra nyfødtintensiven kom for å ta en nærmere titt på fenomenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer