Mindfulness - bli mer tilstede i barnas liv

Mindfulness handler om å lytte til sine egne tanker og akseptere dem. Foto: Shutterstock ©
Mindfulness handler om å lytte til sine egne tanker og akseptere dem. Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å ikke være tilstedeværende er det sikkert flere mødre kan kjenne seg igjen i. Hvor mange ganger svarer vi ikke automatisk “den var fin” uten å løfte blikket når barnet kommer og viser deg en tegning. Eller hvor ofte skal vi ikke “bare” sjekke noe før man kan bygge Lego, eller “bare” ta en telefon før man kommer og sier natta. Eksemplene er flere. Poenget er at i det man har valgt seg bort fra nøyaktig det øyeblikket som barnet gir deg der og da, så er det borte. Man får det ikke igjen.

For store krav til seg selv

Det at det er så mye stress i samfunnet vårt i dag handler nok om flere ting. - Jeg tror mange opplever at gapet mellom forventninger og mestringsevne har økt, slik at vi krever mer i dag for å føle oss som "lykkelig" eller "vellykket" enn det man gjorde på for eksempel 1910-tallet, forteller psykolog Ole Christer Finset Lund til Mammanett.no. Som nybakt far kom han selv i tidsklemma mellom arbeid, pendling og familietid. - Jeg følte meg låst mellom bunker av arbeid på jobb og familien hjemme, og fikk et for høyt stressnivå i livet mitt. Da begynte jeg å øve på en mental treningsform som kalles ”mindfulness”, og klarte å redusere stressnivået i livet mitt på egenhånd. Det er dette som har inspirert meg til å holde stressmestringskurs og å skrive boka "Senk stresset i familielivet - Mindfulness i foreldrerollen".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer