Mine to raske fødsler. 15 minutt på sykehus!

Publisert
Sist oppdatert

Terminen var 4 mai 2001. Nesten på minuttet 00.00, 4 mai begynte jeg å kjenne noe. Jeg var usikker og trodde ikke det var begynt. Det var jo nesten ingen ting. Da jeg og mannen skulle legge oss rundt kl. 01.00, var det en god del verre. Da tenkte jeg at det noe var på gang. Det endte med at jeg la meg på sofaen i stuen slik at mannen iallefall kunne sove søtt. Jeg ringte føden pga. at jeg var usikker og førstegangsfødende. Jordmoren sa at disse sterke "menssmertene" var vanlige men ofte kunne de gå over. Hun foreslo at jeg skulle ta 2 ibux og legge meg nedpå igjen for å se og det gikk over. Men nei. Ingen virkning. Jeg lå å vrei meg en stund helt til jeg følte jeg måtte på do. Ikke viste jeg at det var trykkriene som var begynt. Jeg gikk inn på do og tenkte at jeg måtte jo ha en vanvittig hard mage fordi det kom jo ingenting.

Jeg gikk å la meg i stuen igjen mens jeg hørte mannen min snorksove i sengen. Plutselig, midt i et trykk poppet vannet og jeg rullet meg rundt og endte opp på alle 4 på gulvet. Da var kl. 03.00. Jeg hadde nesten ikke kraft i stemmen og var nervøs. Jeg ropte med min svake stemme og etter å ha ropt 6 ganger, kommer mannen inn og spurte hva det var. Jeg sa vannet var godt og da var detbare å gjøre seg klar og kjøre til sykehuset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.