Søvnmangel:

Mirijam hadde kronisk søvnmangel - ble hentet av ambulanse

- Plutselig en morgen var det som om beina mine ikke bar meg og jeg falt sammen på gulvet.

SYK AV SØVNMANGEL: Etter 1,5 år uten sammenhengende søvn, kollapset småbarnsmoren Mirijam på gulvet hjemme. FOTO: Anna Hållams
SYK AV SØVNMANGEL: Etter 1,5 år uten sammenhengende søvn, kollapset småbarnsmoren Mirijam på gulvet hjemme. FOTO: Anna Hållams Vis mer
Publisert

De første årene som småbarnsforelder er ofte preget av lite søvn. Undersøkelser viser at foreldre i snitt mister hele 44 dagers søvn, bare det første året av barnets liv. Men hvordan påvirkes man egentlig av dette?

Den svenske tobarnsmoren og journalisten Mirijam Geyerhofer (42) husker tilbake til da hennes yngste barn var 1,5 år gammelt. Foreldrepermisjonen var over og Mirijam hadde satt seg foran pc-en på hjemmekontoret for å komme i gang med dagens arbeidsøkt, da hun begynte å kjenne en ubehagelig prikking i fingrene.

– Jeg strakk ut armene og ristet på dem for å få i gang blodsirkulasjonen, men det hjalp ikke noe særlig. Så tok jeg kaffekoppen min og reiste meg for å hente mer kaffe. Plutselig var det som om beina mine ikke bar meg og jeg falt sammen på gulvet. Jeg hadde en rar følelse i hele kroppen og trodde jeg snart ikke ville klare å puste, forteller hun.

Livredd strekker hun seg etter telefonen og ringer alarmsentralen. Operatøren spør henne om hun klarer å løfte begge armene og om munnvikene hennes går opp når hun smiler, noe de gjør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer