Reise med barn

Mons (4) og foreldrene går fra Oslo til Nordkapp

- Vi har nok båret med oss fem kilo Lego.

GÅR TIL NORDKAPP: Den spreke familien elsker å være i naturen og holder seg stort sett til fjellområdene. - Mons blir mest motivert om vi holder oss til stier, om vi kommer til en grusvei går han ikke en meter, sier mamma Ingrid. FOTO: Privat
GÅR TIL NORDKAPP: Den spreke familien elsker å være i naturen og holder seg stort sett til fjellområdene. - Mons blir mest motivert om vi holder oss til stier, om vi kommer til en grusvei går han ikke en meter, sier mamma Ingrid. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Planen var at vi ville gjøre noe gøy med Mons før han skulle begynne på skolen. Vi tenkte først på backpacking i utlandet, men så kom det en pandemi som gjorde at vi måtte skrinlegge den planen. Så leste jeg om en som hadde gått seks ulike turer fra Oslo i løpet av en måned og da kom jeg på at vi skulle gjøre det samme – bare i en litt større skala, sier Ingrid Alm (34) med et smil.

Sammen med samboer Ole Thomas Helgesen (33), sønnen Mons Alm Helgesen (4) og hunden Ito (7) har hun satt seg et ambisiøst mål; å gå fra Oslo til Nordkapp.

Ferden startet 1. mars i år og dersom alt går etter planen vil de være fremme en gang i desember. I skrivende stund befinner de seg i Brønnøysund og skal snart ta seg inn i Lomsdal-Visten nasjonalpark.

– Vi regner med å bruke cirka ti dager på å krysse nasjonalparken, så får vi se om vi går videre på fjellet eller om vi bytter til kajakk eller robåt langs Helgelandskysten. Det er harde prioriteringer, da det er så fint her at vi har lyst til å reise mye på kryss og tvers, sier Ingrid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer