Møt Sondre 1 og et halvt år

Sondre er en aktiv liten gutt med personlighet. Han som smiler og ler mye, men kan også bli rasende dersom ting ikke går akkurat slik han vil. Frustrasjon får han utløp for ved å trampe hardt i bakken og virkelig vise hva han føler og mener.

Publisert
Sist oppdatert

Sondre virker trygg på seg selv og sin tilværelse. Han har mot til å hele tiden søke nye utfordringer, men er samtidig bevisst sine begrensninger i forhold til foreksempel litt større barn.

Som spedbarn var Sondre veldig var på nye omgivelser og skeptisk til ukjente ansikter. Det var liksom tryggest på mamma eller pappa sitt fang. Dette har han etter hvert vokst fra og stortrives nå sammen med andre, spesielt barn. Han elsker å være midtpunktet i forsamlingen og gjør seg gjerne til for å få oppmerksomhet. I og med at Sondre er enebarn får han selvsagt også mye oppmerksomhet.

- "Vi har mye tid til bare ham og han får være med oss på det meste vi foretar oss. Dette ser jeg på som positivt. Det er vel gjerne ikke noe direkte ulempe at Sondre ikke har søsken enda, men det er jo klart flere ting som er positivt med det å ha søsken. Derfor ønsker vi gjerne at Sondre skal få en søster eller bror om ikke så alt for lenge." sier mamma Sølvi.Jeg vil bestemme!Tross sitt gode humør er Sondre en gutt med meget bestemt vilje. Han har som regel en formening om hvordan ting skal være, og får han det ikke slik blir han rasende. Spesielt i matveien har vi som foreldre fått føle denne sterke viljen; Har han først bestemt seg for at han vil ha pære i stedet for middag, ja så skal han ha pære. Ferdig med det! Da nytter det ikke for foreldrene å lokke, lirke og lure, selv ikke med spaghetti som er yndlingsretten hans for tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.