Moviestarplanet

Publisert
Sist oppdatert

Moviestarplanet er en relativt nyvinning for unge. Barna lager sin egen tegnefilmfigur og samarbeider med andre om å lage små filmer på engelsk. Man kan også kle seg ut i kostymer, cahtte med venner eller leke med kjæledyr. Deler av siden er på norsk, blant annet der du lager en brukerkonto. Nettsiden henvender seg i hovedsak til barn 10-15 år.

Mammanett mener

PLUSS: 

  • MovieStarPlanet.no gir nye muligheter for å kombinere lek og læring på kreative måter. Barna utvikler sin egen MovieStar-figur, og sammen med andre kan de lage små tegnefilmer der deres egne figurer spiller hovedrollene.
  • At alt foregår på engelsk kan også være et bra bidrag for språktrening.
  • Moderatorer følger med på trafikken på sidene, og filtre tar bort uanstendig språk og personlig informasjon som e-postadresser og telefonnummer
  • Det finnes regler på nettsiden for trygg og god oppførsel.

MINUS:

  • Det er gratis å bruke nettjenesten, men det finnes i tillegg betalingstjenester. Noe av aktiviteten går ut på å samle StarCoins, og dette kan gjøres ved å spille spill og lage filmer, men men kan også kjøpe StarCoins for ekte penger. Det er en begrensning på 5 $ i uka, skriver Barnevakten.no.
  • Bare deler av informasjonen på siden er norsk, blant annet der du oppretter en konto. Vi savner norsk info om sikkerhet og betaling. 
  • Man kan få tilleggspoeng for å dele status på FaceBook fra Moviestars og det er sentrale linker til Facebook, noe som kan friste barn under 13 år til å opprette ulovlig FaceBookprofil.
  • Man kommer i kontakt med andre ukjente med det det innebærer på godt og vondt. Digital mobbing kan forekomme.
  • Barnevakten har mottatt reaksjoner på MovieStarPlanet. Grovt språk og sexhenvendelser finner sted på nettsamfunnet. De skriver også at det har forekommet kjønns- og sexrelaterte filmer på nettstedet.

Kilder:

- Moviestarplanet.no
- Barnevakten om MovieStarPlanet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer