Hårdonasjon:

Muazzam (13) sparte i tre år for å donere bort håret sitt

Kunne du tenke deg å donere hår? Salongene trenger flere donorer og gjerne folk med grått hår.

HÅRDONASJON: Tretten år gamle Muazzam sparte håret sitt i tre år før hun klipte det for en god sak. Nå skal hun spare i tre nye år! FOTO: Privat
HÅRDONASJON: Tretten år gamle Muazzam sparte håret sitt i tre år før hun klipte det for en god sak. Nå skal hun spare i tre nye år! FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Det var litt trist å klippe håret etter å ha hatt det langt i så mange år, men jeg er veldig glad for å kunne hjelpe andre, forteller Muazzam Abdumalikova (13).

For ikke lenge siden var det nemlig på tide; etter å ha spart håret sitt siden hun var 11 år gammel, hadde hun nådd målet sitt. Håret, som var veldig tykt og friskt, var langt nok til å kunne doneres til frisørkjeden Apollo Hårsenter som er spesialister på hårtap.

Gjennom å donere håret sitt, vil Muazzam kunne bidra til at personer som av sykdom eller andre årsaker sliter med hårtap, får en litt bedre hverdag.

Mamma Aziza forteller at ideen om å donere hår kom for noen år siden. I sosiale medier leste hun om en syv år gammel gutt som ønsket å spare til langt hår og donere det, for å kunne hjelpe barn med kreft.

– Jeg hadde lyst til å gjøre det samme, men siden jeg ikke har så langt hår tipset jeg Muazzam om det. Jeg er veldig stolt av henne. Både pappaen hennes og jeg er blodgivere, og vi blir veldig glade hvis vi kan hjelpe folk til å få et friskere liv. Vi er veldig fornøyde med at hun følger vårt eksempel, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer