Musikken i barnet

barn og musikk
barn og musikk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barn har en naturlig iboende uttrykksevne som også omfatter det vi voksne kaller "musikk". I denne artikkelen kan du lese litt om hvordan barn oppfatter og bruker musikk, fra før fødselen og opp til 6-årsalderen.

Av Nora Kulset, Musikkmanesjen. Nora Kulset har spesialisert seg på arbeidsområdet musikk- og kulturformidling for og med små barn og deres voksne, og er er utdannet innen musikk og små barn fra musikkonservatoriet, lærerhøgskole og universitet.

"Et barn er født med hundre språk men frarøves nittini" Dette utsagnet kommer fra den italienske filosofen Loris Malaguzzi som startet en annerledes barnehagekultur i byen Reggio Emilia i Nord-Italia.

Musikken er en av mange uttrykksformer hos barn. Dessverre kan den også regnes som et av de nittini språk vi frarøves. Etter hvert som vi vokser opp, vil talespråket bli den dominerende formen å uttrykke seg på. Barn har et naturlig behov for musikkuttrykk og stimulans. Her kan du lese litt mer om hvordan barnets musikalske utvikling er. Da kan du kanskje både lære litt og finne ut kjenne igjen hvor ditt barn befinner seg nå? Om rytme, dans og sang Grunnslagene er kroppens motorkraft, skriver Nora Kulset. Her forteller hun om hvordan barnets musikalske sans utvikles paralellt med andre kroppslige ferdigheter. Hun gir råd om hvordan vi kan støtte barnet i denne utviklingen. Dans og syng sammen med barnet!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.