<b>HER KAN DU TREFFE PIPPI LANGSTRØMPE:</b> Astrid Lindgrens Verden har blitt kåret til en av Nordens aller beste familieparker. Foto: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld
HER KAN DU TREFFE PIPPI LANGSTRØMPE: Astrid Lindgrens Verden har blitt kåret til en av Nordens aller beste familieparker. Foto: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld Vis mer

Mye moro for de minste i Astrid Lindgrens verden

Sverige er proppfull av morsomme severdigheter for barnefamilier - vi har besøkt Astrid Lindgrens Verden og Katthult.

Publisert

Astrid Lindgrens Verden ligger i Vimmerby ikke langt fra den svenske østkysten, cirka fem timers kjøring fra norskegrensen. 

Familieparken er bygd opp som et stort levende teater, med mange av miljøene vi kjenner igjen fra Astrid Lindgrens bøker.

Her kan man blant annet besøke Mattisborgen hvor Ronja Røverdatter bor og rusle rundt i «Bullerbyn» - eller Bakkebygrenda som den heter på norsk. 

Får leke med figurene

Teaterforestillingene finner sted rundt omkring i de forskjellige miljøene og på egne scener. Mellom sceneforestillingene får barna hilse på og leke med sine favorittfigurer. 

På tur i parken kan du plutselig treffe på de to litt dumme politikonstablene fra bøkene om Pippi, som stadig er på jakt etter lovbrytere.

Følger du etter dem til Villa Villekula kan barna få prøve hvordan det er å ligge i sengen hennes med skoene på og se om de er sterke nok til å løfte hesten hennes.

SE FLERE BILDER FRA PARKEN NEDERST I ARTIKKELEN!

HINDERLØYPE: Mellom teaterforestillingene er det fint å kunne få bruke kroppen litt. Foto: Mammanett
HINDERLØYPE: Mellom teaterforestillingene er det fint å kunne få bruke kroppen litt. Foto: Mammanett Vis mer

Mye å klatre på

Selv om parken i hovedsak baserer seg på teater, er det også lagt opp til at barn skal kunne få utfolde seg fysisk.

Her finnes lekeplasser og det er over alt masse barna kan klatre på. Et høydepunkt er en veldig lang og fin hinderløype hvor barna virkelig får teste sine ferdigheter.

Det er også gøy å besøke huset til Per Pussling, hvor alle møblene er kjempesvære og hvor selv vi voksne føler oss små. 

 Foto: Mammanett
Foto: Mammanett Vis mer

LES OGSÅ

Tanumstrand - familieferie i den svenske skjærgården

- Hotellet som har massevis av aktiviteter for store og små barn. Les saken.

Greit å vite:

Astrid Lindgrens verden er svært populær og den kan derfor være temmelig folksom i høysesongen. Det kan derfor være lurt å komme tidlig til scenene for å få med seg teaterforestillingene.

Alle forestillinger fremføres selvsagt på svensk, men om barna har litt kjennskap til figurene vil de synes det er morsomt - selv om de kanskje ikke forstår hvert ord som blir sagt.

Det finnes en rekke overnattingstilbud i området; alt fra campingplasser til flotte hytter og hotell. Vi anbefaler Björkbackens Karaktärshotell, et stort og barnevennlig hotell med et kjempefint utendørs bassengområde for de minste barna, minigolf og lekeplass.

SNEKKERBODEN: Den opprinnelige snekkerboden ble brent ned av en pyroman, men er bygget opp igjen i samme stil. Foto: Mammanett
SNEKKERBODEN: Den opprinnelige snekkerboden ble brent ned av en pyroman, men er bygget opp igjen i samme stil. Foto: Mammanett Vis mer

- Besøk Emils snekkerbod!

Er du først i dette området av Sverige, anbefaler vi at du også besøker Katthult. Inne i skogen, cirka 2,5 mil fra Vimmerby, ligger stedet hvor filmene om Emil ble innspilt.

For alle som har vokst opp med Emils mange «hyss» er det en stor opplevelse å gå inn gjennom portene til denne vakre gården.

Gården er i privat eie og man kan derfor ikke gå inn i selve gårdshuset. Men det er fullt mulig å besøke Emils snekkerbod og se på alle de fine trefigurene han har snekret. Den opprinnelige snekkerboden brant riktignok ned i 2005, men den er bygd opp igjen og er akkurat slik vi kjenner den fra filmene.

LES OGSÅ: Så mye koster de norske familieparkene

KATTHULT: Både store og små vil sette pris på å besøke gården hvor Emilfilmene ble spilt inn. Foto: Mammanett
KATTHULT: Både store og små vil sette pris på å besøke gården hvor Emilfilmene ble spilt inn. Foto: Mammanett Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer