Nå blir det røyk- og snusforbud for ansatte

01. juli 2014 blir det innført tobakksforbud i alle barnehager og skoler. Røykerne har lenge blitt vist utendørs. Nå må snuserne følge etter. Hva syns du?

Nå blir det røyk- og snusforbud for ansatte
Publisert
Sist oppdatert

Barnehageansattes røyking er et tema som har vakt diskusjon i Mammanetts forum:

«Jeg er litt delt kjenner jeg. Mange i barnehagen til gutta røyker, og jeg synes faktisk ikke det er så ille! De går allerede lange omveier for å gjemme seg, de skifter klær, de vasker seg på henda. Ja, jeg skjønner at når man er på jobb bør man opptre profesjonelt... men hvor går grensen?» skriver en. 

Fra og med 1. juli 2014 går grensen ved barnehagens og skolens arealer.

Det ble i vår vedtatt en innskjerping av tobakkskadeloven som betyr forbud mot røyking i arbeidstiden både inne og ute. Så langt har det bare vært forbud mot å røyke i barnehagens lokaler. Den nye loven vil også gjelde skoler og familiebarnehager, og all bruk av tobakk. Med andre ord blir det også et snusforbud. 

HVA MENER DU: Er det greit at ansatte i barnehagen røyker i arbeidstiden? 

Delta i vår poll nederst på siden!

Mange allerede røykfrie 

– Gjengangere hos oss er typisk foreldre som lurer på hvordan de skal te seg når de har sett ansatte røyke – i de fleste tilfeller utenfor barnehagens område – eller når de noen få ganger kjenner det lukter røyk av barnets klær. Våre svar er å snakke med bestyrer, dette er enn så lenge opp til hver barnehage, sier kommunikasjonsjef Bo Gleditch i Astma- og allergiforbundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.