Nå får Marie og datteren hjelp til jul!

- Overveldet av responsen fra leserne.

FULL INNBOKS: Mange har sendt oss mail for å tilby seg å hjelpe alenemoren Marie. Foto: Privat
FULL INNBOKS: Mange har sendt oss mail for å tilby seg å hjelpe alenemoren Marie. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Mammanett fortalte historien om alenemoren Marie som kun har 2500 kroner å leve for, har redaksjonen fått mange mail og telefoner fra mennesker som ønsker å hjelpe.

Gir av det de har

Henvendelsene har kommet fra mennesker i alle samfunnslag og aldre.

En alenepappa forteller at han er midlertidig ufør. Til tross for at han ikke har mye penger å bruke på seg selv, gir han hvert år 2000 kroner til Frelsesarmeen. Han spør om han kan få gi Marie disse pengene i år.

Mange tilbyr seg å sende henne julestrømper, klær og penger.

Ei jente på åtte år har fått pappa til å sende mail til oss, da hun synes det er så trist at Maries fire år gamle datter kanskje ikke vil få julegaver i år. «Hun sa at alle unger må få julegaver, det var bare sånn det var. Jeg har en meget bestemt lita frøken i huset, så hun ga seg ikke før jeg lovte å sende mail.» skriver faren.

LES OGSÅ: Hvor mange penger bruker du på barneklær i måneden?

TILBØD SIN HJELP: – Maries historie stakk så dypt og minnet meg om min egen økonomiske fortid, at jeg vil hjelpe med det jeg kan og har mulighet til, sier Knøtte Renate Martinsen. Foto: Privat
TILBØD SIN HJELP: – Maries historie stakk så dypt og minnet meg om min egen økonomiske fortid, at jeg vil hjelpe med det jeg kan og har mulighet til, sier Knøtte Renate Martinsen. Foto: Privat Vis mer

Kjente seg igjen

En av dem som har tatt kontakt med oss er Knøtte Renate Martinsen (29). Da hun leste historien om Marie på Mammanett, dro hun straks paralleller til sin egen oppvekst.

En turbulent barndom førte til at hun ikke fikk tatt utdannelse, noe som igjen har gitt henne problemer med å få jobb. Som ungdom dro hun på seg mye gjeld som hun i dag fortsatt jobber med å betale tilbake.

– Maries historie stakk så dypt og minnet meg om min egen økonomiske fortid, at jeg vil hjelpe med det jeg kan og har mulighet til, sier hun.

Sliter du økonomisk? Her er noen enkle grep for å få en bedre familieøkonomi

Vondt å be om hjelp

I dag har Knøtte Renate en grei økonomi, men det var først i fjor at hun begynte å se lys i tunellen. Som mamma til ett barn og gjeld som skal betales, må hun fortsatt tenke seg godt om før hun gjør innkjøp. Men de erfaringene hun har gjort seg, har gitt henne et sterkt ønske om å kunne hjelpe andre i samme situasjon.

– Det er vondt å slite økonomisk og det er like vondt å be om hjelp, sier hun.

– Jeg kan påstå at jeg kjenner til følelsen av å være «fattig» og alene. Derfor vil jeg gjøre noe med det og hjelpe de som har opplevd og opplever det samme, sier hun.

– Etter denne artikkelen har jeg og samboeren min bestemt oss for å ta grep. Neste år vil vi kutte ned på julegaver til de voksne og heller bruke disse pengene på familier og aleneforeldre med barn som trenger støtte og hjelp.

  • «Det er nok mange som sliter denne julen også.  Det er trist å tenke på. Vi som er privilegert og bortskjemte, har godt av å lese slike historier.»

  • «Har selv vært i noe tilsvarende situasjon og det gjør vondt og være der. Kan dessverre ikke fjerne inkassoene hennes men kanskje bidra til en hyggelig jul.»

  • «Jeg har selv vært der og fikk god hjelp av nettverket mitt og samfunnet da jeg ikke hadde råd til tak over hodet. Nå står det godt til og det er en glede å kunne gi videre, håper derfor denne tusenlappen kommer godt med i julestria.»

  • «Din historie traff meg midt i magen.. Vi er omtrent like gamle, og har noe av det samme utgangspunktet, men ellers har livene våre tatt litt forskjellig retning.»

  • «Alle fortjener å feire jul med sine kjære og alle foreldre bør kunne gi barna deres noe fint til jul. Har selv en sønn og forstår hvordan det føles for henne.»

Overveldet av responsen

Mammanett har også fått en oppdatering fra Marie, som er fullstendig overveldet av den uventede responsen.

– At det finnes mange hjertegode mennesker der ute, er det ingen tvil om, sier hun og forteller om alle de rørende telefonene og emailene hun har fått.

Planen hennes var egentlig å feire julaften på Frivillighetssentralen hvor de gir ut gratis mat. Nå ser det ut til at det blir hjemmefeiring allikevel, med både god julemat og julegaver til datteren.

LES OGSÅ: Økonomiske nedgangstider til tross - leker kjøper vi uansett!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer