FAMILIEN BERG: - Utlån av barnevogn gjør det lettere for oss! Foto: Oslo Lufthavn
FAMILIEN BERG: - Utlån av barnevogn gjør det lettere for oss! Foto: Oslo Lufthavn Vis mer

Nå kan du låne barnevogn på flyplassen

God nyhet til barnefamilier som reiser fra Oslo Lufthavn

Mammanett har tidligere skrevet om Familiekonseptet til Oslo Flyhavn, Felix & Fiona. Familiesluser for raskere gjennomgang i sikkerhetskontrollen og egne ammerom er allerede etablert på flyplassen.

Nå ønsker flyplassen å gjøre reiseopplevelsen for småbarnsfamilier enda bedre ved å sette ut splitter nye barnevogner etter sikkerhetskontrollen, godt merket, og helt gratis til utlån for alle som reiser med små barn. 

- Tilbakemeldinger fra de reisende viser at barnevogner er etterspurt, sier avdelingssjef for operativ drift i Terminalen, Hans Bendik Eriksen. 

Totalt er det satt ut 35 barnevogner som er tilgjengelige umiddelbart etter sikkerhetskontrollen.

Barnevognene egner seg for barn i alderen 0-3 år, og det er også plass til å legge fra seg mindre ting i dem. På den måten kan man enklere ta med seg de minste gjennom butikker og restauranter, før man skal gå om bord i flyet. 

GRATIS UTLÅN: Du finner dem rett etter sikkerhetskontrollen. Foto: Oslo Lufthavn
GRATIS UTLÅN: Du finner dem rett etter sikkerhetskontrollen. Foto: Oslo Lufthavn Vis mer

- Etterlengtet tilbud

Familien Berg var en av de første som prøvde ut de nye barnevognene på Oslo Lufthavn, og de er strålende fornøyd med tilbudet. 

- Dette er et etterlengtet tilbud for oss barnefamilier, og vi er veldig fornøyd, sier Astrid Berg. 

- Det gjør det lettere for oss med små barn her på flyplassen og dette er noe vi kommer til å benytte oss av, avslutter hun. 

Slik blir flyturen med småbarn lekende lett

Kan bli rift om vognene

Men det kan være lurt å være forberedt på at det fort kan bli rift om de 35 barnevognene. Er du helt avhengig av vogn på flyplassen før du vurdere å ta med deg egen paraplytrille.

- Tror dere det ikke blir alt for lite med 35 barnevogner?

- Blir det populært vil vi vurdere å bestille enda flere, sier Eriksen. 

Lover flere barnevennlige tiltak

- Alt som kan gjøre reisen enklere for barnefamilier på tur tror vi blir oppfattet som positivt, og vi håper selvsagt dette blir tatt godt imot.

 I følge Eriksen kan barnefamiliene vente seg flere barnevennlige tilbud i fremtiden. 

- Vi ønsker å være et sted hvor barnefamilier føler seg velkommen og vi jobber hele tiden for å utvikle tilbudet til denne målgruppen. Frem mot åpningen av «nye Oslo Lufthavn» i 2017 håper vi å kunne presentere flere gode tilbud for barn og barnefamilier, avslutter han. 

Småbarnsfamilien solgte alt de eide og reiste