Doula:

Nå vil norske kvinner ha med en doula på fødselen

Bruker flere titusener for å ha med en ekstra person på fødselen.

DOULA: Da Aminah Juni Cittadella Jacobsen fødte sønnen i 2012 hadde hun selv med seg en doula. FOTO: @doulaminah
DOULA: Da Aminah Juni Cittadella Jacobsen fødte sønnen i 2012 hadde hun selv med seg en doula. FOTO: @doulaminah Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aminah Juni Cittadella Jacobsen er doula og driver Doulaminah. Hennes jobb går ut på å følge opp, informere og støtte gravide kvinner, gjerne gjennom hele graviditeten, fødselen og tiden etterpå.

- Helt siden jeg var liten har jeg vært fascinert og opptatt av babyer, graviditet og fødsel. Etter videregående stod det mellom å studere til å bli jordmor eller grafisk designer, og tilfeldighetene gjordet at det ble grafisk design og prosjektledelse, forteller Jacobsen.

Hun har jobbet som doula, terapeut og kursleder i to år, samtidig som hun har utdannet seg ved Doulaskolen i Oslo. Da hun fødte sønnen i Costa Rica i 2012 hadde hun selv en doula med seg, og mener opplevelsen hadde vært en helt annen uten.

- Hun var en uvurdelig støtte og hjalp meg med å finne tilbake til meg selv og instinktene mine i de øyeblikkene jeg mistet fokus og ikke følte meg hørt av de som jobbet på sykehuset. Hun kjente til mine ønsker og var min stemme når jeg ikke klarte å formidle mine behov. Hun var også en støtte for pappaen til sønnen min, som på ingen måte var noen fødselsekspert, og veiledet ham i hvordan han best mulig kunne være tilstede for meg, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer