Når ammingen ikke fungerer

Foto: Istockphoto ©
Foto: Istockphoto © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fire mødre med svært ulike ammeerfaringer, en pappa, en helsesøster, en ammehjelper og en doula møttes for diskusjon. Er man en dårlig mor hvis man ikke ammer? Er det umoralsk å påpeke at amming har helsefordeler? Hva er god hjelp hvis man opplever ammeproblemer?

Amming - bare kos!

Bente og Heidi forteller begge at de har utelukkende gode ammeerfaringer. De har begge fullammet barna sine til de var 6 måneder og fortsatt ammingen til barna var over et år.- Jeg hadde et sterkt ønske om å amme, og ammingen gikk veldig fint. Jeg synes det vanskeligste i forhold til å amme var å slutte. Det var fælt å avvenne barnet mitt som også var 13 måneder da jeg sluttet, forteller 1-barnsmoren Heidi.

- Jeg fikk en prematur sønn. De første dagene lå han i kuvøse og jeg pumpet meg. Vi var spente på hvordan det skulle gå med ammingen, fordi vi visste at mange som får premature barn har større utfordringer med ammingen. Pumpinga ga resultater og jeg opplevde en eksplosjon av morsmelk. Heldigvis tok han også puppen raskt, og det gikk veldig fint med ammingen. Førstemann ble ammet til han var 20 mnd. De to andre guttene har hun også ammet lenge. - Amming er kjempekoselig, mener Bente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer