Matteangst

- Når barn sliter med matte, er det ikke deres skyld

Mange norske elever sliter med matematikk, slik klarte Emma å overkomme matteangsten.

SLET MED MATTEANGST: Da Stine og Espen Magnussen merket at datteren Emma begynte å grue seg for å gå på skolen på grunn av matteangst, bestemte de seg for å ta grep. FOTO: Privat
SLET MED MATTEANGST: Da Stine og Espen Magnussen merket at datteren Emma begynte å grue seg for å gå på skolen på grunn av matteangst, bestemte de seg for å ta grep. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Tidligere grudde jeg meg og ville ikke gå på skolen. Jeg fikk vondt i magen og hadde lyst å si at jeg var syk, forteller Emma (11).

Emma går i sjette klasse ved Hovin skole på Jessheim, og er en av mange barn som har slitt med matteangst.

Mamma Stine Magnussen forteller at hun og ektemannen Espen allerede i første klasse la merke til at Emma slet med matematikk og lesing, men fordi barn utvikler seg i ulikt tempo, slo de seg først til ro med at datteren nok ville ta igjen klassekameratene sine etter hvert.

Klarte ikke å hjelpe

– Det er gjerne i forbindelse med lekser at vi foreldre merker at barna våre sliter og etter en stund ble det mer og mer tydelig at hun ikke hadde forstått hva de skulle gjøre. Jeg forsøkte å hjelpe henne, men jeg er jo hverken lærer eller pedagog og skjønte ikke hvordan jeg skulle forklare det for Emma på en måte som gjorde at hun forstod. Det skapte en del frustrasjon og situasjonen virket håpløs, sier hun.

Emma selv forteller at de faglige utfordringene gikk ut over selvtilliten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer