Når barnedåp blir overraskelsesbryllup

Kamuflert bryllupsbukett, brudevals på bowlingbanen og prestepreken som satte sinnene i kok. Slik lurte disse to parene dåpsgjestene sine trill rundt.

GA DÅPSGJESTENE ET ALDRI SÅ LITE SJOKK: Disse to parene vet hvordan de skal overraske gjestene sine. Foto: privat
GA DÅPSGJESTENE ET ALDRI SÅ LITE SJOKK: Disse to parene vet hvordan de skal overraske gjestene sine. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For halvannen måned siden skulle Ellen Kolsvik og forloveden Kenneth døpe sønnen sin Iver, og alle gjestene trodde at de skulle i en helt vanlig barnedåp. 

– Da vi snakket med presten i forbindelse med dåpen kom vi med forslaget om å gifte oss i samme slengen. Presten ble kjempegira, så vi flyttet dåpsdatoen tre uker frem i tid.

- Da fikk vi det plutselig veldig travelt! Bryllupskjolen kjøpte jeg på Finn, og den fikk jeg helgen før, ler Ellen.

Ellen forteller at de måtte være varsomme slik at ingen skulle få mistanke om hva som skulle skje, de ville tross alt overraske alle gjestene skikkelig.

Antrekk til dåp og navnefest

Fornøyd brudepar: Ellen og Kenneth sammen med sine to barn på bryllupsdagen. Foto: Privat
Fornøyd brudepar: Ellen og Kenneth sammen med sine to barn på bryllupsdagen. Foto: Privat Vis mer

– Vi bestilte bryllupsbuketten i nabokommunen, og pyntet den som en dåpsbukett. Det var bare forloverne våre som visste om det, og pappa måtte vi ringe kvelden i forveien slik at han kunne følge meg opp kirkegulvet.

Les også: Lurte dåpsgjestene trill rundt

BRUDEBUKETTEN: Ble kamuflert som en dåpsbukett Foto: privat
BRUDEBUKETTEN: Ble kamuflert som en dåpsbukett Foto: privat Vis mer

Overrasket alle

I tillegg til Iver skulle et annet barn døpes i kirka samme dag, så det var flere enn Ellen og Kenneths gjester som fikk seg en overraskelse.

– Jeg snek meg ut med datteren vår, og pyntet meg med brudekjolen. Da jeg kom inn igjen var det mange overraskede fjes som så på meg. Jeg tror de fleste ble ganske stumme, sier hun lattermildt.

Resten av dagen foregikk slik den i utgangspunktet skulle. Den eneste ulempen med å ta dåp og bryllup på samme dag var ifølge Ellen at de ikke kunne ha en skikkelig fest.

– Noen av gjestene hadde reist langt, og måtte hjem samme kveld da dette var på en søndag. Vi håper på å få tatt bryllupsfesten senere, det hadde vært artig!

- Dåp var riktig for oss

Bruden måtte hente inn gjestene selv

Et annet par som valgte å overraske gjestene med bryllup, er Helle og Ivar Lock Skarpsno. De skulle døpe sin førstefødte, Matheo Evander, men sjokkerte gjestene med bryllup etter dåpsseremonien.

– Det var ingen andre utenom forloverne som visste noe. Utfordringen vår var å få folk til å holde seg i kirka. Noen gikk ut, slik at de ikke fikk med seg selve «avsløringen» fra presten. Men de ble like overrasket da jeg kom løpende ut med streng stemme og ba dem komme inn igjen fordi jeg skulle gifte meg, smiler Helle.

Presten var med på plottet - satte forsamlingen i kok

Brudeparet under vielsen: Helle og Ivar ga hverandre sitt ja, foran den humoristiske presten. Foto: Privat
Brudeparet under vielsen: Helle og Ivar ga hverandre sitt ja, foran den humoristiske presten. Foto: Privat Vis mer

Paret giftet seg i november for seks år siden, i Elverum kirke. Og presten gjorde sitt eget lille stunt for at begivenheten ble minnerik.

Helle husker godt at presten snakket om at det å få barn utenfor ekteskapet var en synd, noe som fikk det til å koke blant flere av gjestene.

– Latteren satt løst og lettelsen ble dermed stor da han til slutt kunne avsløre at vi skulle gifte oss. Flere av gjestene har i ettertid sagt at de begynte å lure på hva slags prester vi hadde i Elverum, ler hun. 

Les også: Slik fridde Vegard

Brudevals på bowlingbanen

Dåpen fortsatte på vanlig vis i et eget rom på Bowling 1. Dagen var Matheo sin, men gjestene fikk presset brudeparet til å ta en skikkelig brudevals.

– Brudevalsen måtte vi ta på bowlingbanen, med discolys og hele pakka!

-Haha, det var så flaut… men samtidig var det jo koselig også, midt oppi harryfaktoren og det komiske – det var tross alt akkurat der vi hadde møttes noen år tidligere, smiler Helle.

NYGIFT: Gjestene ble lurt trill rundt. Foto: privat
NYGIFT: Gjestene ble lurt trill rundt. Foto: privat Vis mer

Spontane taler

De fleste var positive til måten bryllupet ble gjennomført på, men noen har fortalt at de skulle ønske at de visste om det, slik at de fikk forberedt seg.

– Noen av gjestene var spontane og holdt taler, og Ivars forlover klinket til med gitarspill og sang. Veldig koselig!

I likhet med Ellen og Kenneth har også Helle og Ivar planer om å ta bryllupsfesten på et senere tidspunkt.

– Mange av vennene våre fikk ikke deltatt, og de syntes selvfølgelig at det var synd. Men dersom alt går etter planen blir festen i 2019, ti år etter, og da skal vi ha plass til alle!

LES OGSÅ: Både dåp og navnefest var feil for oss

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer