Nakenhet:

Når bør foreldre slutte å vise seg nakne for barna? Aldri, sier psykolog

- Å la barna se din uperfekte kropp er noe av det beste du kan gjøre for dem.

NAKENHET I ALLE ALDRE: Ifølge ekspertene har barna bare godt av å se foreldrenes (og besteforeldrenes!) uperfekte kropper. FOTO: NTB Scanpix
NAKENHET I ALLE ALDRE: Ifølge ekspertene har barna bare godt av å se foreldrenes (og besteforeldrenes!) uperfekte kropper. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvor lenge er det greit å være naken foran sine egne barn og er det i det hele tatt innafor når det gjelder stebarn?

I USA foregår det i disse dager en noe spesiell sak, da en stemor i delstaten Utah har blitt anmeldt for å være toppløs foran stebarna sine.

Tilli Buchanan og ektemannen jobbet med å isolere garasjen da de begge tok av seg på overkroppen fordi de ikke ville skitne til klærne sine. Det hele skjedde foran hennes tre stebarn som var 9, 10 og 13 år gamle.

Ifølge The Guardian risikerer Buchanan fengsel for hendelsen og kan havne på en liste over seksuelle lovbrytere i ti år. Selv sier hun at dette overhodet ikke var en seksuell handling og påberoper seg retten til å kunne gå med bar overkropp i sitt eget hjem.

Foreldre mer usikre på grensene enn tidligere

Terapeut og spesialist i sexologisk rådgivning, Margrete Wiede Aasland, mener historien fra Utah er en sterk overreaksjon og hun håper og tror at vi aldri vil få se lignende saker her i Norge.

Hun opplever imidlertid at dagens foreldre er mer usikre på grensene for nakenhet enn tidligere generasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer