Når er det egentlig greit å gi barn godteri?

- Jeg synes ikke det er noe vits i å introdusere barn for godteri i det hele tatt, sier trebarnsmor og tannlege Hanne Christin Kaland.

NÅR GI BARN GODTERI: Bør man vente til barnet etterspør godteriet selv, eller er det ok å gi før? Foto: NTB Scanpix 
NÅR GI BARN GODTERI: Bør man vente til barnet etterspør godteriet selv, eller er det ok å gi før? Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Publisert

Lørdagsgodtet er ukas høydepunkt for mange barn (og voksne!). Men når er det egentlig greit å introdusere barna for søtsaker?

Klinisk ernæringsfysiolog, Liv Irene Dalby hos Kost for alle, mener det er opp til hver enkelt forelder å bestemme.

– Men ofte vil omgivelsene rundt barnet, som for eksempel barseltreff med andre foreldre, barnehage, bursdager og familieselskap, være steder der barnet kan få tilbud om søtsaker – uavhengig om foreldrene vil tilby barnet søtsaker eller ikke, sier hun.

Dalby mener det derfor kan være lurt å tenke gjennom hvor mye en selv ønsker å gi barnet av søtsaker.

– Gode vaner starter tidlig i livet og en bør i det minste vente til barnet selv spør etter søtsaker. Da kan man starte med å innføre lørdagsgodt, sier hun.

Unødvendig å gi barn godteri

– Jeg synes ikke det er noe vits i å introdusere barn for godteri i det hele tatt, og jeg har egentlig aldri gjort det selv, sier trebarnsmor Hanne Christin Kaland.

Barna Charlotte (13), Christopher (11) og Cornelius (5) har aldri drukket brus og når de får velge selv foretrekker de gjerne frukt fremfor smågodt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer