Når han ikke vil ha barn

- Dette er et svært vanskelig dilemma for par.

VIL IKKE HA BARN: Det resulterer ofte i samlivsbrudd dersom partneren ikke ønsker seg barn, sier ekspertene. Foto: NTB scanpix
VIL IKKE HA BARN: Det resulterer ofte i samlivsbrudd dersom partneren ikke ønsker seg barn, sier ekspertene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For over tre år siden fortalte "Kathrine" sin historie på Mammanett om hvordan hun så sårt ønsket seg et barn til, mens samboeren nektet.

Skal jeg «bare bli gravid» eller gjøre det slutt?

Han elsker papparollen og han klarer den eksemplarisk, men han bare skal ikke ha flere. Han har sett, og sagt til meg etter jenta vår begynte i barnehagen at han ser gleden hun har av andre barn og skjønner at hun har godt av å sosialisere seg med andre. Så det er jo bra hun går i barnehagen da, for han skal ikke ha flere. Jeg kjenner jeg er på nære nippen til å enten bare bli gravid eller gjøre det slutt, fortalte hun.

LES OGSÅ: – Ønsket om å få barn er altoppslukende

Måtte godta et barn til

- Vi gjorde det slutt, men han ville ha meg tilbake igjen kort tid etter. Da var min betingelse at han måtte godta et barn til. Det var såklart ikke noe problem. Derav min frustrasjon den gang fordi det var jo et problem likevel, men veldig lett og si for å få tilbake kjæresten sin, forteller Kathrine til Mammanett i dag, over tre år etter hun delte sin historie på mammanettnett.Kathrine ble gravid, selv om det var gjennomskuelig at samboeren gjorde det for hennes skyld. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer