– Når kan jeg ta et glass vin igjen?

Hvor lenge bør jeg nattamme? Og når kan jeg ta meg et glass vin igjen eller drikke annen alkohol? Få med deg svarene fra ammehjelper Elisabeth Evensen.

– Når kan jeg ta et glass vin igjen?
Publisert
Sist oppdatert

Ammehjelper og sykepleier Elisabeth Evensen fra Ammehjelpen svarte på spørsmål fra Mammanetts lesere i et nettmøte onsdag. 

Blant temaene som flere lesere er opptatt av er nattamming. Når babyene har passert seks måneder er det mange som ønsker å trappe ned på dette. Men det er ikke enkelt, for puppen betyr jo både mat, trygghet og nærhet om natten.

– Det er ingen regel for hvor lenge en bør/kan nattamme, men det er mange meninger om dette. Det er en overveining som hver familie - og da først og fremst mor - må gjøre seg, skriver Evensen.

LES OGSÅ: Oppbevaring av morsmelk 

Nattmelken ekstra fet og god 

Noen barn sover greit natten gjennom etter et par uker, andre ønsker nattmat langt inn i andre leveår. Dette avhenger blant annet av barnets vekstutvikling og mors melkeproduksjon, skriver hun.

På spørsmål fra «Hege74» om når man kan forvente seg at hennes småspiste 6 1/2 måneder gamle gutt kan klare seg uten mat natten gjennom, mener Evensen at hun ikke bør kutte ut nattamming før det er nødvendig.

– Morsmelken om natten er ekstra fet og god, og kan derfor gi en verdifull mengde energi til en liten kropp. Med nattamming tenker jeg at du ammer en gang mellom kl 24 og kl.06, sier ammehjelpen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer