Skolestart:

- Når seksåringen har to timer fri før leggetid, og en halv time må brukes på lekser, blir det krangling...

Det er tid for lekser igjen...Men er de minste barna nødt til å gjøre dem?

SKOLESTART: Dersom barnet ditt ikke finner seg helt til rette på skolen eller strever faglig, finnes det heldigvis mange mulige løsninger. Foto: NTB Scanpix.
SKOLESTART: Dersom barnet ditt ikke finner seg helt til rette på skolen eller strever faglig, finnes det heldigvis mange mulige løsninger. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Å begynne på skolen er en stor begivenhet i alle barns liv og minst like spennende for oss foreldre. Men selv om de fleste barn takler overgangen fra barnehage til skole bra, kan enkelte støte på utfordringer. Da er det greit å kjenne til hvilke rettigheter barnet ditt har.

En mamma KK.no har snakket med forteller at det allerede den første skoleuken var vanskelig å motivere datteren til å gjøre lekser.

– Det var et tungt første år på skolen, med lekser og den klassiske tidsklemma har nok mye av skylden. Som foreldre gjorde vi vårt beste i å være positive og støttende. Men når man har to timer fra SFO er slutt til barnet skal i seng, og en halv time av denne tiden skal brukes på lekser, så endte det dessverre i en del krangling, sier hun.

Leksesituasjonen ble også forverret av at datteren ofte syntes leksene var repetitive og kjedelige.

– I en fase hvor man lærer å lese og skrive, har jeg full forståelse for at mengdetrening er viktig og at det er behov for oppfølging hjemme for å få leseferdighetene til å «feste seg». Men jeg må innrømme at jeg nok heller ikke hadde blitt spesielt motivert av å lese den samme boka tre ganger hver dag – spesielt ikke når man strever litt med bokstavene og lesing. Situasjonen og opplevelsen av «å ikke klare» har vært vanskelig både for henne og for oss foreldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer