Navnene ingen vil ha

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erfaringsmessig går navnenes popularitet i syklus. Men det spørst om det gjelder alle navn...

Mange vordende mødre bruker opp til flere måneder på å bestemme seg for et navn, og når de først har funnet det perfekte hender det ofte at barnefaren er helt uenig om navnevalget. 

Det å bestemme seg for hva barnet deres skal hete kan være en lang og tidkrevende prosess, og med så mange valgmuligheter er det lett å gå seg vill i den store navnejungelen.

For skal du følge trenden eller skal du gå for et navn som skiller seg ut?

Går i bølger

De siste årene har vi sett at svært mange velger å gi barna sine såkalte «gammeldagse navn», som mange kanskje forbinder med besteforeldrene eller oldeforeldrene sine.

Ifølge Jørgen Ouren, som er navnestatistiker i Statistisk sentralbyrå, stemmer det at de «gammeldagse» navnene har blitt populære igjen, og slik har det alltid vært. 

– Det går hele tiden i bølger. Hele poenget med disse navnbølgene er at populære navn blir etter en stund utslitte og oppbrukte, og dermed forsvinner, forteller han. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer